Hva skjedde egentlig i S02E03 av Homeland?


Vi har akkurat pløyd gjennom episode 3 av Homeland sesong 2. Og prøver å oppsummere hva som skjedde. Advarsel: SPOIL-O-RAMA.
5 tanker om episode 1 av Homeland sesong 2

OP-5 ser episode 2 av Homeland

Jeg skulle til å si at “jøsses, det går unna i Homeland“, men det gjorde jo egentlig ikke det i episode 3? Eller? Her er mine første tanker etter å ha sett gårsdagens kapittel i sagaen om Carrie og Brody.

— Episoden avsluttet kliss likt som episode 2, med visning av selvmordsvideoen Nicholas Brody laget før han skulle sprenge seg i luften i slutten av sesong 1. Umiddelbart litt skuffet, det skal jeg innrømme. Da de zoomet inn på Carrie som så på selvmordsfilmen, satt jeg og ventet på en twist eller noe annet enn at hun bare så på filmen. For eksempel at Saul plutselig satt der med en pistol rettet mot henne eller noe slikt. Kanskje jeg forventet for mye, at nervene mine var like spent som Carrie etter noen dager uten piller.

— Men på den annen side var det digg at serien tok seg hjem til USA, og lot setup-en i Beirut spinne seg videre til hjemlig drama og spenning. For det var jo der første sesong hadde sine største øyeblikk.

Les også: Hjemmeseier – paranoiaen er tilbake

— Når det er sagt: det var et fint all american øyeblikk da Jessica – konen til Brody – improviserte en tale om veteraner og familier. Det var en slags fremdrift i det, for det betyr at hun er inne i varmen hos visepresidenten og konen hans, og dermed har et åpenbart motiv for å drive Brodys kampanje videre. Koste hva det koste vil.

— Vi har kjeftet på Beirut-bildene fra Homeland før, men i ukens episode treffer de litt bedre på troverdigheten. For Rafiq-Hariri-flyplassen er under Hizbollah-kontroll i virkeligheten, så sekvensen hvor sikkerhetsfyren skjærer opp diplomatkofferten til Saul, mens Saul hinter om at han er Hizbollah er innenfor. Om akkurat hele sekvensen med kofferten kunne skjedd med en amerikansk diplomat, er en annen historie.

Les også: Homeland på bortebane i Beirut

— Carrie sin utvikling er faretruende. Hun vakler mellom målbestemt jobbing og komplett wired synsing og konspirering, og dette kulminerte foreløpig med et avbrutt selvmordsforsøk. Jeg kjenner at jeg stoler mindre på henne i perioder, men det er jo bra for usikkerheten og paranoiaen som har preget Homeland fra første episode.

— Skumle scener i skogen der etter Gettysburg, med han gamle bombekaren som til slutt får nakken revet av når Brody får for mye mas på telefonlinjen med konen.

— Oppsummert så var det mye som skjedde i episoden (Carrie halvfreaket i CIA, Saul kom hjem med beviset, Jessica holdt talen, bombemakeren ble drept fordi CIA var på sporet av ham osv), men jeg sitter igjen med følelsen av at episode 3 var en transportetappe. At det ikke var noen “wow”-øyeblikk eller gamechangers. Regner med at alle agnene vi fikk lagt ut nå gjør at vi sluker kroken i neste episode?