Hva synes vi om siste episode av Homeland?


Etter 12 episoder er historien om Brody og Carrie og CIA over for denne gang. Hvordan var egentlig sesongavslutningen av Homeland? NB: SPOILER ALERT

Før siste episode var det mange trådersom hang i løse luften i Homeland. Vi fikk samlet noen, mens andre blir vevd sammen til en ny sesong i manuset som nå skal skrives. Her er mine tanker om avslutningen:

— Ekstremt intenst, og veldig effektivt med tredelingen av episoden.

— At Carrie mistet grepet var ikke overraskende etter episode 11, men den siste scenen med elektrosjokk kom likevel som et – bokstavelig talt – sjokk på meg. Bra cliffhanger når hun skjønner Issa-connection rett før hun elektrifiseres.

— Smart twist med at Brody skyter Walker på slutten der. Først virket det litt rart fra Abu Nazir, men jeg skjønte fort at det var veldig logisk. Walker sin rolle i spillet er ferdig, som levende er han bare en risiko og utgiftspost. Han kunne blitt tatt og bablet til myndighetene, eventuelt blitt turned igjen.

— Saul sin rolle som den stille helten kom tydelig frem. West Wing-aktig scene da han drev utpressing mot visepresidenten, kanskje en av mine favorittscener i hele sesongen. Saul er old school CIA, her skulle jeg hatt en LIKE-knapp å trykke på.

— Scenen i bunkeren er også sjukt intens, og fungerte bra. Synes kanskje han mistet grepet litt mye. Hadde jeg vært visepresidenten hadde jeg blitt mistenksom når en marine soldier ble så blek om nebbet under press.

— Rollen til Brodys kone er ikke helt toppers. Hun tilgir for mye, og det blir rett og slett FOR kaldt når Brody ikke en gang gir henne en klem eller et kyss på kinnet etter stormen har lagt seg.

— Datteren til Brody seiler derimot opp som en vital karakter. Bra tvist at hun plutselig fikk en slags hovedrolle i hele plotet, men uten å vite om det. Suveren dramaskriving.

— Av en eller annen grunn liker jeg veldig godt når assassins finner seg til rette langt unna objektet. Ergo var scenene med Walker oppe i leiligheten en innertier i mine øyne.

— De forskjellige bestanddelene i plotet falt bra på plass, og selv om det åpenbart spilles opp mot sesong 2, føler jeg at jeg fikk de svarene jeg trengte for å holde interessen. Uten at det var tvunget.

— Jeg ser derimot helt klart faren for at det blir Lost-fjas utover i serien, dersom det blir så suksess at Showtime kjører 3-4-5-6 sesonger. Hvor lenge kan Brody og Claire danse rundt hverandre i en evig absurd terrorbalanse? Ikke så mange sesonger, tror jeg. Men The Shield funket i syv sesonger, så hvem vet?

Siden du har lest helt ned hit, har du sikkert også sett ferdig første sesong av Homeland. Hva synes du? Jeg vil GJERNE høre dine tanker i kommentarfeltet under. Kjør debatt.

Men vent, det er mer! Her har vi skrevet en sak om planene for sesong 2 av Homeland.