Hvem er de fem råeste folkene i Game of Thrones?

Game of Thrones har visstnok det største persongalleriet i en tv-serie noensinne. Men hvem er vår favoritt?

Episode 4 av Game of Thrones, sesong 3, var den beste timen tv jeg har sett på veldig lenge. Den var faktisk så bra at kåringen vi har laget faktisk er litt preget av den. For hvem er den aller kuleste personen i GoT? Det er mange å velge mellom, trolig bare overgått av antallet douchebags.

Se også: en festlig utgave av Game of Thrones, 1995 style!

La meg si med en gang at jeg droppet Ned Stark, selv om han var Topp 3 i sesong 1. Synes han enten må på topp eller ut. Den godeste Ned sparer ikke på fjerdeplasser. Honorable mention til sønnene Robb Stark og Jon Snow også – selv om de er litt for gravalvorlige til å være med her.

Les mer: De fem mest sjokkerende øyeblikkene av Game of Thrones hittil

Men nok prat, la oss begynne.

5. Jaqen H’ghar
— For en dude. H’ghar er medlem av De ansiktsløse og blir reddet fra en brann av Ayra Stark. Når hun senere er i trøbbel, er det Jaqen som hjelper henne. Generelt synes jeg mange av de mer eksotiske folkene i GoT er kulere enn de mer trauste folkene fra nord. Folk som Khal Drogo og Shae er blant de beste birollene i serien. Men aller råest er altså Jaqen H’ghar. Og for en exit! Valar Morghulis, mann.

4. Tywin Lannister
— En av dem som virkelig har seilt opp i begynnelsen av sesong 3. Hvis noen er alfa-hann er det den rikeste mannen i Westeros. Har ikke sett makan siden Tony Sopranos glansdager, om enn uten hans sjarm. Måten han knuser Cersei og Tyrion i diskusjoner er det råeste jeg har sett på en stund. Hittil er det bare Arya som har klart å sette ham ut. Derfor må hun høyere.

3. Arya Stark
— Mens de andre medlemmene av Stark-familien i blant er litt retthaverske og idealistiske, er Arya den som best kombinerer deres tøffhet og heltemot med streetsmartness. En androgyn tenåringstrickster som alltid kommer seg unna. Stor applaus til fektetreneren hennes Syrio Forel også. Men ser hun noengang familien sin igjen?

2. Tyrion Lannister
— Har The Imp mistet gløden? Det kan kanskje virke sånn. Han var fantastisk gjennom hele første sesong og kanskje enda bedre som King’s Hand i sesong 2. Det hele kulminerte med lederskapet under slaget ved Blackwater. Men deretter har det gått tyngre, med overhalingen fra far Tywin som et foreløpig lavmål. Kan han bruke sitt gode hode til å fikse finansene i King’s Landing? Og snart er det på tide å levere noe gode replikker.

1. Daenerys Targaryen
— For en fantastisk dame. Daenerys er et sånt menneske som passer bedre i det gamle testamentet enn i vår tid. Hun er vakker, hyperkarismatisk, guddommelig, magisk. Veien fra et arrangert ekteskap til dragedronning skal de fleste slite med å overgå. OP-5-redaksjonen forstår godt at Ser Jorah Mormont er keen på henne.

Det var vår foreløpige dom. Hva mener dere? Og hvilke andre GoT-lister bør vi lage?