Hvem skal spille Harry Bosch? En svenske har svaret!

Denne mannen skal lage TV-serien om vår favorittdetektiv Harry Bosch. Han er svensk, og gjorde et ekte Hollywood-move da han skaffet seg rettighetene. Vi applauderer og highfiver og spør: hvem skal spille Harry Bosch?

Da bloggkollega Aslak og jeg møttes første gang, var Michael Connelly det første vi diskuterte. Slikt blir det vennskap av. Om det er en ting vi er enige om i krimuniverset, så er det at Connellys detektivhelt Harry Bosch er den kuleste karakteren i krimlitteraturen de siste 20 årene.

En jazzelskende, bebartet, hardtslående, rettferdighetssøkende og ensom detektiv som bor i åsen over Hollywood, skuende ned på en by av synd, dekadanse og like mange utfordringer som muligheter? En høyreist, mystisk fyr som ofrer jobben og helsen for å oppretholde sin private balanse av rettferdighet for Los Angeles. Og som er oppkalt etter maleren Hieronymous Bosch! Må jo elske mannen.

Så i likhet med andre fans av Michael Connelly og Harry Bosch (sjekk lenker til andre Connelly-saker nederst i artikkelen) har vi ventet lenge på at noen skulle lage film eller TV av denne episke karakteren. Her om dagen oppdaget vi Instagram-kontoen til en svenske som la ut bilde av manuset til en serie som heter Bosch. What! Vi tok sporenstreks kontakt, og i løpet av kort tid fikk vi rigget et intervju med Henrik Bastin, mannen som nå sørger for at Harry Bosch får sin egen serie

PS: vi anbefaler å følge Henrik Bastin på Twitter og Instagram, han leverer oppdateringer fra innspillingen. Kontoen er @HenrikBastin begge steder.

Les også: Fra L.A. til Amazon, Harry Bosch blir TV-serie

Henrik, du er produsent for TV-serien Bosch. Hvordan havnet en svenske i Hollywood og så i kompaniskap med Harry Bosch?
– Jeg flyttet til L.A. i 2009. Jeg hadde alltid ville prøve meg på USA, og hadde akkurat solgt produksjonsselskapet mitt, STO-CPH. Det føltes som NÅ eller ALDRI, så jeg ba min kjøre frue om hun kunne tenke seg et eventyr og hun sa ja…

Eventyr er bra! Hvordan i huleste skaffer man seg rettighetene til å lage TV-serie av en av moderne histories råeste detektiver?
– Bosch-bøkene har alltid vært mine favoritter innen krim, og jeg hadde fundert på hvorfor ingen hadde gjort film eller TV av dem. Som alltd handler de tom timing, flaks og litt hvite løgner. Min agent ville at jeg skulle spise lunsj med en manager, og ti minutter inn I denne linsjen forstår jeg at han er Michaels manager og at de akkurat var I gang emd å forhandle med noen store aktører om rettighetene. Jeg forsto raskt at jeg ikke hadde den tjukkeste lommeboken og I en budkrig ville jeg tape, så jeg tok en røver og bad ham gi et brev til Michael.  I det brevet beskrev jeg min kreative visjon for Michael, hvordan jeg så for meg at Harry Bosch skulle gjøres som TV-serie og så videre. Mot alle odds så svaret Michael og ville treffes for å høre mer….etter hvert ble vi venner og slik er det.

Jøss, ekte Hollywood-stil! Vi bøyer oss i støvet. Her i OP-5 er Michael Connelly en av våre største favorittforfattere, og Harry Bosch er der oppe med Sherlock Holmes og alle de største. Hva er ditt forhold til Connelly og Bosch fra før?
– Jeg og min frue begynte å lese Harry Bosch da hun var gravid med vår første sønn. Det regnet en hel sommer, vi leste alle bøkene i strekk, og det ble en favoritt. Sønnen vår ble døpt til Harry…

Såpass, det kaller vi dedikasjon. Hva er din favorittroman om Bosch?
– Vanskelig. Jeg liker den siste, Black Box, pluss City Of Bones og til og med The Last Coyote skiller seg ut for meg.

Hva kan vi forvente fra serien, vi ser du har manuset klart på Instagram?
– Titus Welliver skal spille Harry, han er den perfekte Bosch etter min mening. Både Mike og jeg er sjukt fornøyd. Serien bygger på en miks av City Of Bones og Concrete Blonde-bøkene, mer kan jeg ikke si akkurat nå. Jeg synes at Titus som skuespiller manifesterer samme indre styrke, tøffhet og uberegnelighet som jeg forbinder med Harry. Man vet ikke helt hvor man har ham. Det finnes et løfte om ekstrem farlighet under et ganske coolt og lugnt ytre. Og så har han grymma ögon, Harry’s øyne…jeg tror menn vil være ham og kvinner vil redde ham.

Damn right, vi er helt enig! Takk til Henrik Bastin for oppdatering på BOSCH, vi følger prosjektet tett videre. om du lurer på hvem denne Titus Welliver er, så er det bare å sette hendene sammen og klappe ivrig, for vi snakker om en vaskekte Hollywood-veteran, en typisk hvor-har-jeg-sett-ham-før skuespiller, en mann som har paid his dues i TV-serier som Deadwood, Sons Of Anarchy, X-Files, Jericho, Lost og CSI.

De seneste årene har vi også sett Titus Welliver levere sterkt i alle Ben Affleck-filmene: Gone Baby Gone, The Town og Argo, og om du har lest litt på OP-5 vet du hvor store fans vi er av de filmene. Tenk deg en solid bart på dette ettertenksomme og årvåkne ansiktet, så snakker vi et perfekt utgangspunkt for Harry Bosch-suksess på TV-skjermen, eller hva?Les også: The Fifth Witness, Michael Connelly tilbake i form
Les også: Michael Connellys Topp 5 legal thrillers
Les også: Michael Connelly sjekker drap på legendarisk hotell