Hvem skrev James Gandolfinis siste ord?


I løpet av året kommer James Gandolfinis siste film på kino: Animal Rescue. Her i redaksjonen er vi enormt glade for at en av verdens beste krimforfattere står for manuset.

I dag er det to måneder siden James Gandolfini døde så tragisk på en familieferie i Italia. Skuespillergiganten forsvant så altfor tidlig, men heldigvis får vi sett ham på kino og DVD et par ganger til.

Den siste innspillingen Gandolfini gjorde, var filmen Animal Rescue med Noomi Rapace og Tom Hardy (for en lineup!). Filmen er Hollywood-debuten til den lovende belgiske regissøren Michaël Roskam, som ble Oscar-nominert for filmen Bullhead.

Les også: James Gandolfini – final scene

Men kulest av alt er det derimot at selveste Dennie Lehane står for manuset. Boston-mannen Lehane (sjekk vår guide til byen hans her) er en av USAs mest suksessrike og beste krimforfattere, og har god erfaring med Hollywood etter at Mystic River, Gone Baby Gone og Shutter Island ble gjort til film. For tiden er Lehane involvert i filmatiseringen av hans egen Live By Night, en strålende mafiaroman, og han har også skrevet dialog for The Wire.

Les også: Hvorfor ble damene forelsket i Tony Soprano?

Animal Rescue handler om en bartender (Hardy), som kommer i megatrøbbel etter han blir forvekslet med en fyr fra den tsjetsjenske mafiaen. Gandolfini spiller mannen som eier baren Hardy jobber i.