Hvilke nettsteder og bokhandler anbefaler vi?

Da Asbjørn og jeg startet OP-5, var det fordi vi savnet et nettsted som skrev om tv, krim og spioner på norsk. Men hvilke steder henter vi selv informasjon fra?

Nettet er uendelig, og selvfølgelig finnes det en million små og store nettsteder vi har glemt. Men la oss skrape litt i overflaten:

For nyheter og anmeldelser om film- og tv-serier er Entertainment Weekly stedet.

Ser du mer isolert etter anmeldelser på høyt nivå må du sjekke Rotten Tomatoes og
Metacritic. Disse to gamle traverne holder fremdeles koken..

Når det gjelder gode sider for krim-og thrillerlitteratur, så er utvalget mindre. The Guardian er selvsagt gode, om enn ikke alltid så ivrige til å oppdatere:

Fiksjonskrim
True Crime

Når det gjelder julehandelen, så er det faktisk flere steder enn Amazon som anbefales (hva angår Jeff Bezos´ elefant så bruker jeg stort sett den britiske og ikke den amerikanske varianten i Norge, førstnevte går fortere og virker billigere.

BBC er høyt rangert av alle krimfans, og det kan lønne seg å signe opp på mailinglisten til butikken deres. Der kommer det ofte gode tilbud på bokssett og serier.

Ellers har Platekompaniet sin nettbutikk blitt gode på engelske paperbacks. Play.com er grisebillig og har gratis porto, men er blitt treg på levering de siste årene. CDON.com blir ofte oversett, men der finner man ofte sjokkerende gode priser på ting. Vi kjøpte for eksempel Johan Theorin-romaner der for 30 norske kroner stykket. Riktignok på svensk, men uansett.

Skal man først i butikken, er det ingen vei utenom krimkjenner Terje Thorsens utmerkede spenningshylle på Tronsmo, selv om vi ser med bekymring på at endel spionthrillers har måttet vike for ennå mer hardkokt politikrim. Mye bra spenningslitteratur fra virkleligheten har de også.

Skal du innom New York før jul er det ingen vei utenom vår favorittsjappe Partners & Crime i West Village. Nettsiden deres Crime Pays har også mange herlige lister. (Se Asbjørns artikkel om stedet her)

Når jeg trenger informasjon om situasjonen i Afghanistan og Irak, begynner jeg ofte på Long War Journal, et høyrevridd og veldrevet nettsted med fokus på “War on Terror”.

Til sist et virkelig nerdetips: Er du Hamilton-fan som oss kommer du til å DIGGE denne siden, viet Carl Gustaf Gilbert Hamilton i sin helhet

Ah. Det var noe. Har lenge lett etter ordentlig gode utenlandske krim- og thrillerblogger. Noen forslag? Mottas med takk!

…og er det noen andre norske bokhandlere som er suverene på krim/spionlitteratur?