Hvor god er The Bourne Legacy?


Hva sier egentlig kritikerne om den nye Bourne-filmen?

Nei, vi har ikke sett den. Men som dere vet er vi på OP-5 så opptatt av Bourne-serien at vi har drevet oppkjøring til The Bourne Legacy et halvt års tid. Vi har drevet inngående diskusjon av traileren og skrevet om hvorfor Jason Bourne løper kulere enn alle andre.

The Bourne Legacy hadde premiere i USA 10.august. Og hvordan har det egentlig gått? Box Office-messig har den levert relativt godt. The Bourne Legacy gikk rett inn på førsteplass i åpningshelgen og spilte inn mer enn Identity. De 39 millioner dollarne var likevel langt mindre enn den imponerende åpningshelgen til Ultimatum, som spilte inn 68 millioner dollars.

Hvem er du, Jason Bourne?

Hva sier så kritikerne? Vi har brukt våre to foretrukne samlesider for filmanmeldelser, Metacritic og Rottentomatoes. Førstnevnte gir en metascore på 61 “Generally favorable reviews” basert på 42 kritikere. Det er anstendig, og ikke så langt under mesterverket The Bourne Identity sin score på 68. Men det er et stykke opp til Ultimatums 85 – “universal acclaim”.

Les metacritic sin samleside over Bourne-anmeldelsene her

Rottentomatoes tar utgangspunkt i flere kritikere og dommen er hardere. Av 199 anmeldelser er 110 “fresh”, mens 89 er “rotten”. De oppsummerer kritikernes dom slik: “It isn’t quite as compelling as the earlier trilogy, but The Bourne Legacy proves the franchise has stories left to tell — and benefits from Jeremy Renner’s magnetic work in the starring role.”

Les Rottentomatoes sin samleside her

Så hvordan skal vi egentlig oppsummere dette? Vel, det er en indikasjon på at filmen ikke er like kick-ass som forgjengerne. Regissør Gilroy er kan hende en bedre og mer rutinert manusforfatter (han skrev de tre første) enn han er i registolen. Men det er mer enn godt nok til at vi gleder oss stort. Ta derfor en kikk på scenen under. Ved første øyekast tenker du sikkert at dette nærmer seg en rip-off av den legendariske takscenen i Tanger fra Ultimatum. Men så kommer en vri som minnet i alle fall meg på hvorfor jeg gleder meg så mye til å se filmen.

Hva tenker dere?