Hvorfor er dere så trege med fantastiske Sherlock, NRK?


Yes! Da er endelig Sherlock på plass på norske TV-skjermer. NRK er trege på avtrekkeren, men har også en gladnyhet til seerne.

På tirsdag kl 21.30 begynner endelig NRK
med sesong 1 av den fantastiske BBC-serien Sherlock, som ved siden av Homeland er OP-5 sin store favoritt av nye serier de seneste årene.

Les mer om hvor mye vi elsker Sherlock

Men svensk TV viste Sherlock i fjor, og BBC er i gang med sesong 2. Så hvorfor i huleste er NRK (som jeg jobber for, altså, skal ikke legge skul på det) så tullete trege. Å begynne etter svensk TV er jo som å la våre naboer få 5 km forsprang på Northug i VM.

Jeg sendte noen spørsmål til Aira Planting i programavdelingen på NRK, og hun peker og forklarer hvorfor statskanalen er sent ute av startblokken.

Er det slik at NRK og BBC har fast avtale, at NRK har førsterett på serier fra Englands TV-stolthet?
– Ja, NRK har en avtale med BBC som gir oss en rekke fordeler ved valg av programmer.

Men viktigst: Sherlock på NRK! Det blir stas, men hvorfor er dere så sent ute med denne fantastiske serien?
– Sesong 1 av Sherlock bestod bare av 3 episoder. Ettersom vi visste at sesong 2 ville være tilgjengelig for oss nå på nyåret, valgte vi å vente, slik at vi kunne sende alle seks episodene på en og samme gang. Dette føler vi gir publikum en bedre seeropplevelse.

Aha, så dere tar dere inn igjen, det er jo et bra plaster på såret. Men hva er forventningene om seertall?
– Det er vanskelig å svare på dette spørsmålet, ettersom vi ikke har noen tradisjon for å vise drama i den seerflaten.  Vi begynte først med Brodys Mysterier tidligere denne måneden, som gikk veldig bra. Vi forventer at Sherlock fortsetter i samme spor.