Hvorfor sluttet James Bond med Rolex?


Så er det den tiden igjen. Ølmerker, bilprodusenter og klokkemakere lanserer sine James Bond-reklamer. Men hvorfor droppet oo7 Rolex-en?

Her om dagen kom den nye reklamen til klokkeprodusenten Omega, selvsagt linket opp til lanseringen av Skyfall i slutten av oktober. Omega har fått et stadig tettere grep rundt håndleddet til Englands flotteste agent, men det har ikke alltid vært slik.

Se utsillingen James Bond Watches:
(artikkelen fortsetter under)

For Bond-forfatter Ian Fleming var tilhenger av Rolex, og plasserte uret på Bonds hender i bøkene sine. Den tradisjonen ble tatt opp til Dr. No i 1962. Slik fortsatte Bond utover i filmene, selv om det dukket opp en Breitling med gigateller i Thunderball i 1965.

Da Roger Moore kom på banen dukket det opp en Hamilton Pulsar-klokke i Live And Let Die, før Seiko dominerte frem til License To Kill i 1989. Da var Timothy Dalton den stolte eier av en Rolex, men siden Goldeneye lanserte Pierce Brosnan i 1995, har Omega vært trofast samarbeidspartner for Bond-produsentene.

Fun fact: sjekk Daniel Craigs personlige Rolex-samling, inkludert min favoritt: Pepsi-Rolex

Personlig er jeg mer fan av Rolex Submariner-urene enn Omega sine forskjellige Seamasters. Nostalgi? Mulig. Eller kanskje de bare er penere klokker som kler Bond bedre? Hva synes du? Kjør på i kommentarfeltet.

Her kan du lese litt mer detaljert om klokkene i Bond-filmene

Og her har du Omega-reklamen til Skyfall: