I Oslo denne uken? Få med deg Krimfestivalen!

Denne uken fylles Oslo til randen av krimforfattere og spenningentusiaster. Vi gir deg noen tips om hva du kan sjekke på Krimfestivalen.

Krimfestivalen i Oslo er årets høydepunkt for oss og andre krimentusiaster. Oslo fylles opp av alt som kan krype og gå av norske krimforfatterne, og hvert år kommer en rekke kule navn fra utlandet for å treffe lesere og kolleger.

De fleste arrangementene er fylt til randen av publikum, det seg være teatersport med Knut Nærum, Tom Egelands tradisjonelle intervjuer med spennende nykommere eller Jo Nesbøs rockestjernenærvær. Det morsomste er å bare dingle rundt og kikke på forskjellige arrangementer, bli starstruck av Lahlum og andre kjente krimansikter, ta seg en øl eller et glass vin og oppdage noen nye favoritter mellom alle de kjente stjernenavnene. Hva det koster, sier du? Alt er gratis! Kjenner du ikke bare Onkel Skrue-knappen slå seg på i bakhodet? Her er det tre dager med gratis kultur og underholdning og tips.

Sjekk programmet for torsdag, fredag og lørdag, og her har du noen tips fra oss om du har litt dårlig med tid:

TORSDAG:

Svenske tilstander!
14:30 på Cappelen Damm-huset i Akersgata 47/49
Håkan Nesser og Arne Dahl intervjues av Anne Grosvold
Intervjunestor Grosvold snakker med svenskeprinsene Håkan Nesser og Arne Dahl, to av de sterkeste nordiske krimforfatterne. Nesser er veteranen, mens Arne Dahl er blitt en stor favoritt hos oss de seneste årene. Aslak sammenlignet ham med Stieg Larsson og Henning Mankell. 

Ny skotsk favoritt
15:30 på Cappelen Damm-huset, i Akersgata 47/49
Graeme Macrea Burnet, Fiona Barton og Derek B. Miller intervjues av Marte Spurkland. 
Her er vi spesielt nysgjerrig på Graeme Burnet, som har skrevet en av mine 2017-favoritter, His Bloody Project. Slektsgranskning, true crime, historisk krim eller snedig thriller? Litt av alt og vilt fengslende, sjekk vår omtale her.

FREDAG: 

To bloggere og to politimenn
19:00 på Teaterkjellern, Akersgata 38
OP-5-timen med Anders de la Motte og Jørn Lier Horst
Aslak og jeg har to OP-5 sessions på årets festival, og kan du tenke deg noe bedre til fredagspilsen enn litt nerding med oss og to eks-politimenn? de la Motte er en av Sveriges største, og her hjemme er Jørn Lier Horst i ferd med å ta over krimbransjen med kommende William Wisting-serie, eget forlag dominans på bestselgerlistene. Har du ikke lest Katharina-koden ennå? Det anbefales! En av de beste norske på lenge.

 

 

LØRDAG: 

Fra Nesbø via Baneheia til Kongo
16:30, Centralteatret,Akersgata 38
Jo Nesbø, Eirik Jensen, Baneheia, Joshua French
Hold pusten nå, for dette blir litt av en rekke på lørdagen: Jo Nesbø forteller om sin postapokalyptiske korrupsjonsthriller Macbeth. Thomas Winje Øijord forteller om krimskriving med Eirik Jensen, og Bjørn Olav Jahr tar oss tilbake til Drapene i Baneheia. Kari Hodne French forteller om sønnen som ble Dødsdømt i Kongo. Jeg skal lede det hele. Stas.

Lørdagsbabling med Eggen og Sørheim
19:00, Teaterkjellern på Centralteatret
OP-5-timen med Torgrim Eggen og Sarah Sørheim

På tampen av Krimfestivalen får vi med oss Norges Truman Capote, Torgrim Eggen og Aftenpostens kulturredaktør Sarah Sørheim. Da kan jeg garantere true crime-analyse og noen vidløftige teorier om Game of Thrones. Og strålende lørdagsstemning. Alle er velkomne!