Jack Reacher vs Son of Sam? Mens vi venter på ny bok


Jack Reacher vandrer gatelangs i New York, sammen med The Ramones, Son of Sam og Blondie! Lee Child tar oss tilbake til 1977 i dampende hete High Heat.

I 1977 var Jack Reacher 17 år, og storøyd og litt naiv besøkte han New York for å sjekke damer og se hva storbyen hadde å by på. Her på bloggen har vi tidligere skrevet om denne nesten mytiske sommeren hvor hetebølgen la seg over byen, seriemorderen Son of Sam herjet, New York Yankees ble revet opp av rasemotsetninger, skurker raidet byen under strømbrudd, Bronx brant, Rupert Murdoch kjøpte New York Post, og Lower East Side var et genuint farlig sted selv om band som The Ramones og Blondie rocket klubbene.

Les også: er det bare vi som digger Summer of Sam?

Dette er bakteppet når Jack Reacher ser en dame få seg en midt på trynet av en fyr på gaten, og Reacher fyrer selvsagt ned fyren etter en advarsel og to. Mannen er mafiadude, damen er FBI, og så har vi det gående med drama i en liten times lesetid. For High Heat er en novelle (i likhet med Reacher-historier som Second Son, Deep Down, Guy Walks Into A Bar… og James Penney’s New Identitity) kun tilgjengelig som e-bok, som en oppvarming til 13. september-utgivelsen Never Go Back.

Lee Child skriver som vanlig hardt og direkte, Jack Reacher er en sjarmerende ung utgave av seg selv, damekarakterene er både sterke og begeistret for Reacher, og alt er som det skal. Og hvem skulle trodd at vi fikk den scenen i bilen? Jeg kan ikke avsløre detaljene, men gled dere. Her ligger High Heat hos Amazon