Jakten på Pablo Escobar kommer til Norge

De ble udødeliggjort i Netflix-suksessen Narcos. Nå kommer Javier Peña og Steve Murphy til Norge for å fortelle om jakten på Pablo Escobar. PS: Du kan vinne billetter

Historien i Narcos handler om Pablo Escobar, men kunne ikke vært mulig uten Javier Peña og Steve Murphy. De to DEA-agentene var sjefsetterforskere under jakten på Pablo Escobar, og samarbeidet med det colombianske politiet (CNP) om å få stoppet narkobaronen.

Les også: Reklame i Narcos-stil

Resultatet ble at Escobar ble skutt og drept på et hustak i Medellin, og mytene om både ham og de som jaktet på ham har vokst i de snart 30 årene som har gått siden. Utallige bøker og filmer er skrevet og laget, men Narcos tok det hele til et nytt nivå da Netflix-serien hadde premiere i 2015.

Serien er en dramatisering av hendelsene, og det er tatt store kunstneriske friheter her og der, men at Peña og Murphy har noen historier å fortelle er det liten tvil om. Så det blir veldig interessant å følge dem rundt i Norge de neste ukene, og jeg håper mange har lyst å komme innom og høre på.

Sjekk lenkene for mer info og billetter til kveldene:

4. mai: Ålesund – Terminalen
5. mai: Oslo – Folketeateret
6. mai: Tromsø – The Edge
7. mai: Bergen – Peer Gynt
10. mai: Trondheim – Olavshallen
12. mai: Stavanger Konserthus

Peña og Murphy kjører foredrag og historer, men jeg åpner ballet med introduksjon om Narcos, Escobar og denne vanvittige fortellingens plass i populærkulturen. Helaften, altså!

Les også: Drapet som var døden for colombiansk fotball

Det begynner å bli tynt med billetter, men jeg har 2 billetter å dele ut i hver by, så fortell hva som er din favorittfilm- eller serie om narkosmugling (kan godt være Narcos, altså!), så kan du både komme gratis inn og si til barnebarna at du sto på gjestelisten til Javier Peña og Steve Murphy da de var på besøk. Husk å fyll ut det feltet med e-post eller sosiale medier-kontakt, slik ta jeg kan si fra om du vinner. Og hvilken by du har lyst på billetter til. Trekker vinnere torsdag, så kjapp på!

Les også: 10 tanker om Narcos sesong 2