Julegavetips 1: Internasjonal krim- og thrillerbøker

christmas-crime-scene
Julen nærmer seg, og vi hjelper deg med gavene. Først ut kjører vi fem krim/thriller-romaner som bør glede et spenningshjerte den 24. desember.
Julegavetips 2: Drøye dokumentarer
Julegavetips 3: Komplette TV-serier

An Officer And A Spy av Robert Harris
— Robert Harris er en av verdens beste thrillerforfattere, og skriver både moderne og historisk. Han er blant anent kjent for Fatherland, som handler om et fiktivt Europa hvor Hitler vant krigen, og Ghost Writer, som ble til Pierce Brosnan-filmen med samme navn. An Officer And A Spy er en roman basert på Dreyfus-skandalen fra tidlig 1900-tall, hvor den fransk jøden Alfred Dreyfus ble sendt til The Devil Island for å ha gitt statshemmeligheter til tyskerne. Vi følger etterretningsmannen Georges Picquart, som aner ugler i mosen da han skal følge opp Dreyfus-saken. En av årets beste og mest spennende bøker, uansett om man kjenner Dreyfus-historien eller ikke.
Bestill An Officer And A Spy til 159 kr her

Defending Jacob av William Landay
— En assisterende statsadvokat i Massachusetts opplever at den 14 år gamle sønnen Jacob blir anklaget og tiltalt for drapet på en skolekamerat. Han kjemper med nebb og klør mot anklagene, men hva er det egentlig som har skjedd? Rettsal-thriller, familiedrama og krimroman pakket inn i en vanvittig medrivende bok, og vi lover deg at du ikke ser slutten komme. Les mer: Har William Landay skrevet årets thrillersensasjon?
Bestill Defending Jacob til 99 kr her

The Silent Wife av A.S.A. Harrison
— Et ektepar sklir sakt fra hverandre, og presenterer hver sin side av saken gjennm kapitlene HIM og HER. Hun forteller at hun har drept noen, men hvem og hvordan og hvorfor? En lavmælt, intens utgave av Gone Girl, og en liten sensasjon da den ble sluppet i sommer. A.S.A. Harrison debuterte med The Silent Wife, men døde dessverre av kreft før boken kom ut. Les mer: The Silent Wife – scener fra et ekteskap
Bestill The Silent Wife til 99 kr her

Night Film av Marisha Pessl
— Det er få bøker jeg har lest de seneste årene som starter friskere og mer medrivende enn Night Film. Boken handler om en New York-journalist/forfatter som blir dratt inn i den mørke verdenen til filmskaperen Cordova, hans vakre døde datter, og et kaos av ritualer, hemmeligheter og Gud vet hva. Night Film sklir litt ut etter halvveis, men er verdt å lese bare for den creepy følelsen man får av første halvdel. Kommer garantert til å bli filmet.
Bestill Night Film til 149 kroner her

Live By Night av Dennis Lehane
— Dennis Lehane! En av våre store favoritter, mannen bak Mystic River, Gone Baby Gone og Shutter Island. Live By Night er bok nummer to i hans historiske serie om spritsmuglere, mafia, fagforening, politi og arbeidsfolk i Boston, og en innertier av en roman. Les mer: Ben Affleck filmer Dennis Lehane – hvordan er boken?
Bestill Live By Night til 169 kroner her

PS: Vi har lenket til Platekompaniet her, men det er ikke sponset. Bare av praktiske årsaker, og så er de billigere enn de fleste. Skriv gjerne i kommentarfeltet dersom du har tips til andre bøker eller andre butikker som har gode julegavetilbud.