Julegavetips: gode tilbud på TV-SERIER


Julen nærmer seg. Vi har bladd i utvalget til Platekompaniet for å finne noen TV-serier du kan ønske deg. Eller gi til gode venner.

Jøsses, bare 12 dager til julaften! Så da begynner det for alvor å nærme seg gavepanikken. Forrige uke anbefalte vi noen dokubøker og norske krimromaner, i dag tipser vi om noen TV-serier som er verdt å få med seg, både nye og gamle klassikere.

Vi surfet først litt for å sammenligne pris, men fant fort ut av Platekompaniet er best i klassen på tilbud, så vi konsentrerer oss om utvalget de har i hyllene. For ordens skyld: artikkelen er ikke sponset. Dersom noen andre butikker eller kjeder har bedre tilbud, er det bare å tipse i kommentarfeltet eller maile meg på slettemark alfakrøll gmail, så skal jeg få det med i saken.

Her har du noen tips til gode gaver til gode venner, eventuelt noe å ønske seg selv:

Tinker Tailor Soldier Spy
— Filmen ble gitt ut i 2012, men vi anbefaler på det varmeste serien fra 1979. Den er også basert på John le Carré sitt mesterverk av en spionroman, og vi følger Alec Guinness i hans lavmælte snakke-mellom-linjene jakt på en muldvarp i The Circus, den britiske etterretningstjenesten.
Kjøp den? Platekompaniet har TTSS på DVD til finfine 99 kroner
Les mer? vi anbefaler John le Carré for begynnere

State Of Play
— Vi har anbefalt BBC-serien State Of Play mange ganger, og gjør det gjerne igjen. For dette er seks perfekte episoder om makt, drap, politikk, sex og lojalitet/illojalitet. Bedre blir det ikke. Og når Platekompaniet selger den til 59 kroner er det bare å hoppe på.
Kjøp den? Her er suverent tilbud

Stormens tid – The Pillars Of The Earth
— Dette er ikke nødvendigvis en krimserie, men et fengende historisk drama med nok av elementer av krim og maktkamp. Skrevet av Ken Follett. Og så har de åtte episodene selveste Swearengen fra Deadwood aka Ian McShane i en ultrasleip rolle som biskop Waleran Bigod.
Kjøp den? Pillars Of The Earth får du til 129 kroner her

The Shadow Line
– Mørk, engelsk krimserie fra BBC, med gangsters, svik, lureri og noir-aktig filming. EN av de mest oversette TV-seriene de siste årene.
Kjøp den? Blu-ray-versjonen av The Shadow Line er et must i krimsamlingen
Les mer: Bjarte Tjøstheim anbefaler også The Shadow Line

Carlos The Jackal – The Movies & The Series
– Aaaah, sjakalen. Leiemorder, terrorist, frihetskjemper eller ren og skjær skurk? I denne miniserien fra 2006 får vi se hans ferd mot høystatsus i ekstreme venstremiljøer, men også hans dype fall til å bli en feit, selvopptatt persona non grata. Jeg kan knapt tenke meg noe bedre enn å tilbringe en helaften med Carlos i julaften.
Kjøp den? Her får du Carlos i miniserie og langfilmversjon på Blu-ray
Les mer? Sjakalen er tilbake

Boss – sesong 1
Kelsey Grammer fikk bare to sesonger som Chicagos borgermester Tom Kane. Kanskje er det like greit, for sesong 2 var ikke i nærheten av like briljant som dette første møtet med den hensynsløse sjefen av verdens mest kjente mafiaby. Ti episoder med maktkamp, intriger, spill i kulissene, sex i kulissene, vold og enda litt mer sex.
Kjøp den? Her får du Boss sesong 1 på DVD. Litt dyrt med 269 kroner, men verdt det
Les mer?
5 grunner til at du MÅ se Boss

..og til slutt har vi funnet noen gode tilbud på komplette klassikerserier. Dette er ikke nødvendigvis de feteste bokssettene, men de inneholder alle episodene og sesongene. Sjekk bare her:

The Sopranos
499 kroner for historien om søppelkongen/mafiasjefen Tony Sopranos på eventyr. 6 sesonger.

Deadwood
– I går skrev vi litt om Al Swearengen. Da bestemte jeg meg for å se den suverene western-serien Deadwood på nytt. Her får du 3 sesonger til 299 kroner.

The Shield
– Vi skrev også om Jon Kavanaugh fra The Shield i går. Den heseblesende, kjapt klipte, superkorrupte og gatebrutale broren til The Wire. Syv sesonger til 499 kroner.

West Wing
– Politisk drama, walk-and-talk, episke monologer og verdens beste serieepisode i The Two Cathedrals. Ingen over eller ved siden West Wing. Her alle syv sesongene og 156 episodene til 699 kroner.