Julegavetips fra OP-5: NORSK KRIM


Tenk  få en slik til jul da? Dersom du følger våre tips når du skriver ønskeliste til jul, kan du ende opp med paktens ark i bokform, i det minste.

Da var årets første pinnekjøtt fortært, noen julepresanger var kjøpt inn og pakket, og jeg er snart klar for helgens julebord.

I går ga vi deg noen tips om gode DOKUMENTARBØKER du kan ønske deg eller gi til noen gode venner eller familiemedlemmer, og i dag fortsetter vi med noen frekke krimtips fra OP-5 sitt hovedkvarter.

Vi løfter blikket, men ikke lengre enn at vi holder oss innenfor Norges grenser. Her er fire tips til norske krimbøker som bør fungere under juletreet.

Jakthundene av Jørn Lier Horst
— Jørn Lier Horst er en skikkelig arbeidshest, og opererer etter prinsippet at krimpublikummet vil ha påfyll en gang i året. Så Jakthundene er hans åttende bok om William Wisting siden 2004, og sannsynligvis den beste norske krimboken av året. Bonus for den troverdige beskrivelsen av media, noe Dagbladets nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord overraskende nok ikke klarte med sin rasisttabloidkrim av året.
Kjøp den? Platekompaniet kjører vanlig pris, 332 kroner

Jeg kan se i mørket av Karin Fossum
— Mange norske krimforfattere vikler seg inn i endeløse rekker av ritualmord, det ene mer spektakulært enn det andre. Veteranen Karin Fossum går i motsatt retning. I Jeg kan se i mørket går hun dypt inn i hodet til den koko jeg-personen Riktor, som plager beboerne på et gamlehjem på verste måte. Faktisk minner fortellerstilen meg om de drøyeste Irvine Welsh-romaner, som Filth eller komasekvensene i Marabou Stork Nightmares.
Kjøp den? Tanum har Karin Fossum til 149 kroner

Nostradamus testamente av Tom Egeland
— Kall ham gjerne Norges Dan Brown, men det er kanskje mer korrekt å si at Dan Brown er hele verdens Tom Egeland. I Nostradamus testamente tipper han fullstendig over (vi liker!) og finner både Gud og paktens ark, og avslører selvsagt Nostradamus så det suser etter. Flott lektyre for romjulen.
Kjøp den? Dessverre ikke paperback ennå, men Platekompaniet har den til vanlig pris
Les mer? Tom Egeland om suksess og fremtiden

Fantomsmerte av Thomas Enger
— Det er bare å kaste seg på Henning Juul-historiene til Thomas Enger, dette er den andre av seks planlagte bøker. Bitterhet, hevn, undring og galskap i en salig blanding, alt lagt til tjukkeste Oslo-gryten.
Kjøp den? Tanum selger Fantomsmerte til 149 kroner, mens Platekompaniet har forgjengeren Skinndød til 79 riksdaler.
Les mer? KRIMPRATEN med Thomas Enger