JULEGAVETIPSEREN: Sarah Natasha Melbye

Hun har ledet Farmen og Big Brother og Ettermiddagen, men vil egentlig bare lese om seriemordere. Sarah Natasha Melbye serverer tre sterke julegavetips.

Sarah Natasha Melbye er kanskje
mest kjent som programleder i beste sendetid på TV 2. Men om du treffer henne etter rødlyset er slått av og dagens strevsomme programledelse er unnagjort, kan du bite deg i nesen på at hun kun vil snakke om drap, spenning, mysterier eller noe annet som har skremt vettet av henne i det siste.

Les også: Tom Egeland tipser om terrorthriller og drap i Argentina

Vår type jente, med andre ord. Så hun var ikke vanskelig å be om å servere noen julegavetips. Her er Sarah Natasha Melbyes tre heteste tips for julehandelen:

The Secret History/Den hemmelige historien av Donna Tartt
– Jeg fikk Donna Tartts debutroman i hendene som 17-åring, og forelsket meg fullstendig. Siden har jeg lest den flere ganger, og forelskelsen blusser opp igjen hver gang. Den har blitt omtalt som “a murder mystery in reverse”, og det er ikke helt uten grunn det verserte rykter om at det var Bret Easton Ellis som skrev under pseudonym da den kom i 1992.
KJØP: Adlibris selger The Secret History for 66 kroner, mens Bokkilden selger den norske utgaven Den hemmelige historien for 149 kroner med frakt.

Ondskapens Hjerte av Chelsea Cain
– Jeg liker å gi bort det som blir starten på et langt bokforhold, og her ligger alt til rette for nettopp det. Dette er den første boken om etterforsker Archie Sheridan og og den ubehagelige forførende seriemorderen Gretchen Lowell. En av de beste seriemordthrillerne jeg har lest. Det har kommet 5 bøker til i samme serie, så det er bare å sette i gang.
KJØP: Platekompaniet selger Ondskapens hjerte til 149 kroner

Springflo av Rolf og Cilla Börjlind
– Dette forfatterekteparet fra Sverige KAN dramaturgi. At de står bak manus på både Beck og Arne Dahl- serien bevitner det.
Men det gjør jammen debutromanen deres også. Springflo er velskrevet og vanskelig å legge fra seg. Jeg fikk litt samme følelsen som da jeg fikk Kepplers første mellom hendene. Oppfølgeren Den Tredje Stemmen er også ute – ta med den i samme slengen, du kommer til å ønske å ha den i nærheten når du er ferdig med den første.
KJØP: Platekompaniet har Springflo i paperback til 149 kroner