Julegavetipseren: TOM EGELAND

Terrorthriller, et brutalt mord i Argentina og en dickensk Harry Potter-oppfølger. Tom Egeland gir deg tre innsidetips til suksess under juletreet.

Jøsses, tiden flyr som en hvesende drone i Homeland! Det er bare to uker til julaften, og på tide å gjøre opprør mot alt rælet TV-reklamene vil at vi skal kjøpe. Selvrørende dings for stekepanner, kjøttdeigknuser eller kosedyr som kryper på ryggen din? Fuggedaboudit! Vi kjører old school-stil med harde pakker bestående av bøker og Blu-ray-bokser.

Les også: 11 bøker for høsten

Førstemann ut i vårt eksklusive julegavepanel er Hele Norges Indiana Jones, thrillerforfatter og levemann Tom Egeland. Han kjører Ferrari, avslører Gud og vandrer elegant rundt i Vatikanets gåtefulle verden, klart denne fyren har episke julegavene under kontroll.

Her er tre innsidetips fra Tom Egeland for stor krim- og spenningssuksess under juletreet:

Jeg er Pilegrim av Terry Hayes
– En terrorist har et våpen som kan utslette millioner av mennesker – og agenten med kodenavnet Pilegrim må stanse ham. Over 800 (!) sider følger vi dramaet fra det ene heseblesende klimakset til det neste. 800 sider er selvsagt altfor mye – men det hele er så intenst spennende og velskrevet at vi likevel lar oss rive med. En hardkokt actionthriller for dem som liker James Bond, Jason Bourne og Die Hard – og som har tålmodighet til å lese en murstein av en spenningsbombe.
KJØP: Bokkilden selger Jeg er pilegrim til 349 kroner inkludert frakt

Mapuche av Caryl Férey
Mapuche gjorde dypt inntrykk på meg – ikke bare fordi den er velskrevet på et høyt litterært nivå, men også fordi den ga et rystende innblikk i den kyniske menneskeforakten i det argentinske militærdiktaturet. Detektiven Ruben Calderon og billedhoggeren (og mapuche-indianeren) Jana Wenchwn slår seg sammen for å oppklare et brutalt drap på en transvestitt i Buenos Aires. Bakgrunnen for drapet kan spores tilbake til militærediktaturets dager. Etterforskningen setter dem begge i livsfare, og boken blir bare mer og mer spennende. Krim med mening, dette her.
KJØP: Adlibris selger engelsk versjon av Mapuche til 124 kroner, mens Ark har den norske utgaven til 329 kroner

Når gjøken galer av Robert Galbraith:
– Harry Potter, Sam Spade, Charles Dickens og Agatha Christie lurer et sted mellom linjene når J.K. Rowling debuterer som krimforfatter under psevdonymet Robert Galbraith. Vi møter et menasjeri av supermodeller, kjendiser og milliardærer – samt samfunnets mest loslitte tapere. Foran kameraene til glupske paparazzier hopper supermodellen Lula i døden fra sin luksusleilighet. Eller – hoppet hun? Kan noen ha kastet henne ut fra balkongen høyt der oppe i snødrevet? Rowling skriver med dickensk snert. Treffsikre språkbilder avløser tørrvittige kommentarer. Bokens barokke toneleie er tiltalende og sjarmerende. En kriminalroman full av låste dører, overvåkningskameraer, alibier, løgner, halvsannheter og motiver.
KJØP: Platekompaniet selger Når gjøken galer til 332 kroner. Boken kommer for øvrig i paperback 2. januar, rett over nyttår