Julesøndag og TV-tips!


Bruce Willis skyter julen inn, narkosalg i Miami, tysk doku om fotballmafia, reggaekrim. Det er ingen grunn til å forlate sofaen i dag, her er søndagens TV-tips.

Hvorfor fattigdom?: Penger og makt på Park Avenue, på NRK2 kl 12:30
— Hvorfor ikke starte dagen med en dokumentar om rike og fattige folk i New York?

Mord i paradis, på Fox kl 13:35
— Redaksjonens guilty pleasure fra krimverden, om en engelsk politimann som er forflyttet til Karibbien. Der løser han reggaekrim og svetter gjennom dressen hele dagen. Kos.

Die Hard, på TV3 kl 21:00
— Yeepppee-kaaaaai-yeeeiaaaah! Det blir ikke jul uten at Macauley Culkin torturerer Joes Pesci eller Bruce Willis sloss mot terrorister. John McClane må være tidenes actionhelt, eller hva? Denne historien om McClane som må forsvare New York mot terrorister på julaften er komplett actiongull.

Dokument utifrån: Orent spel, på SVT2 kl 21:25
— Et must for fotballnerder, tysk doku om mafiavirksomhet i fotballbransjen: “Spelfusket inom fotbollen omsätter miljonbelopp. Internationella ligor drar sig inte för att muta spelare på amatörnivå även i Sverige i sin jakt på stora vinster i ett globalt spelsystem.”

Miami Vice, på TV3 kl 23:30
— TV3 leverer virkelig på filmsiden i dag. Denne filmatiseringen av den klassiske TV-serien Miami Vice (undervurdert!) fikk middels anmeldelser da den ble sluppet i 2006, men er en lekker og underholdende spenningsfilm om narkotrafikk og denslags i Florida.

Veckans brott, på SVT1 kl 23:35
— Ah, Skandinavias kuleste (og eneste?) true crime-program er tilbake, denne uken får vi servert disse godbitene: “Polisen hade information om att det fanns en hotbild mot antinazistdemonstrationen i Kärrtorp, men ändå var polisen underbemannad när hotet blev verklighet. När en deltagare ur en nordkoreansk delegation försökte fånga en älg med snara, blev det ett polisärende och såväl Nordkoreanska ambassaden som SÄPO blev inblandade. Vi följde polisbevakningen av årets stora Nobelfest i Stadshuset. Taxichauffören och småbarnsmamman Dusanka försvann under ett arbetspass i början av 1990-talet. Men det handlade inte om ett brutalt taxirån – sanningen var en helt annan. Och så kommer Poliskören på besök.”