Keiko, 6ix9ine, fucked up flyplass m.m.: 5 podcaster du bør høre

Hvordan ble dette nettrollet både gjengmedlem og tyster? Historien om 6ix9ine er en av fem podcaster vi anbefaler å putte inni øret ditt.

I går anbefalte jeg 10 serier du kan se på, i dag er turen kommet for å massere ørene dine med de artigste, mest underholdende og opplysende podcaster.

Her er fem alternativer å plukke blant:

Gåten Keiko
— Ble spekkhoggeren Keiko, kjent fra Free Willy og norske fjorder, gravlagt under en steinrøys på Halsa i Møre og Romsdal? Eller stemmer den lokale konspirasjonsteorien om at han ble dratt til sjøs på nattestid, fylt med dynamitt og sprengt i fillebiter? Og hvordan klarte tjukkasen Keiko å ufrivillig slanke seg 2000 kilo og stenge av gatene i Mexico City? P3 Dokumentar-reporter Webjørn Espeland tar saken, og lager en podcast som er like underholdende som den er et harsellas med selvhøytidelige true crime-podcasts.

Infamous: The Tehashi 6ix9ine Story
— Den unge amerikanske New York-rapperen 6ix9ine ble en SoMe-sensasjon, nettroll, listekonge, gatesmarting, fryktet gjengmedlem og til slutt…kidnappingsoffer og tyster. Infamous er historien om livet og karrieren hans, briljant produsert og fortalt av Angie Martinez og Complex, og kun tilgjengelig på Spotify. Sjokkfaktoren er høy.

Fotballfortellinger
— Frode Lia og Thore Haugstad forteller dypt om El Classico i første sesong og er akkurat nå i gang med sesong 2, om fotballens rike eiere. Visste du at Chelsea-eier Roman Abramovitsj startet karrieren med å selge plastikkender fra en lurvete leilighete? Nettopp. Fotballfortellinger er lærerik underholdning om fotballens vakre og koko verden.

How to fuck up an airport
— Trodde du at tyskerne alltid er fulle av orden og punktlighet, og at korrupsjon ikke eksisterer i Europas stolteste industriland? Tok du for gitt at en tysker som bygger flyplass bestiller lange nok rulletrapper og husker å tegne inn taxfree-område på arkitekttegningene? Feil. How to fuck up an airport er den villeste og morsomste historien om Berlin-flyplassen som skulle åpnet i 2012, men fremdeles står som et spøkelsesbygg øst i Tysklands hovedstad.

Conspiracy Thrillers Movie Club
— Nå som vi alle er stengt inne av en global pandemi, er det bare å nyte alt som finnes av de deiligste, paranoide konspirasjonsfilmer. For inspirasjon og underholdende analyse, er Conspiracy Thrillers Movie Clubs gjennomgang av Bourne-filmene, Get Out, The Parallax View, The Conversation og et par andre filmer rent gull.