Krimelskeren Bill Clinton

OP-5 vet at Jens Stoltenberg henger ut med Jo Nesbø. Men finnes det noen norske politikere der ute som digger krim? Dere er i godt selskap…

Kjenner fremdeles på etterdønningene av den jævla omgangssyken som brer om seg, så dette blir ikke den lengste bloggen jeg har postet. Men OP-5 (og her tar jeg sjansen på å snakke for Asbjørn også) digger Bill Clinton. Obama har noe stivt og opphøyd over seg. Cinton derimot er dyktig, sjarmerende, karismatisk, løgnaktig og dypt feilbarlig. Ja, han er nesten som en krimhelt selv – helt rå og dypt menneskelig.

Derfor er det neppe tilfeldig at Clinton selv digger krim. Men hva liker han? Med jevne mellomrom har jeg sett den bokelskende ekspresidenten uttalte seg om saken. For noen år siden ble han observert med Harlan Cobens No Second Chance (les Asbjørns Coben-artikkel her). Det er et valg OP-5 absolutt kan like – Harlan Coben er en av våre absolutte favoritter.

Rundt juletider kom jeg også over et annet intervju med Clinton om saken. Der var det flere overraskelser. Han digger både mass-market forfattere som Janet Evanovitch, Lee Child og James Pattersons Alex Cross-serie. Men hvem er egentlig hans favorittkarakter i fiksjonens verden?

Svaret er Gabriel Allon. Den motvillige Mossad-agenten og art-restoreren (damn, hva er det beste ordet på norsk igjen?) til David Silva har de siste årene seilt opp som en av de store nye agentheltene. Jeg liker Allon veldig godt når han jakter på for eks. skurker i Vatikanet, men synes han er ganske banal når han gir seg i kast med islamister. Der blir fiendebildene for enkle til å bli virkelig interessante. Men sjekk ut selv, folkens, og si hva dere synes.

Mer om dette og hele intervjuet med Bill Clinton kan du lese og se her

Og jadda, culture vultures, han liker også mye annet. Historie for eksempel.

Men en siste ting: Er det noen kriminteresserte norske politikere der ute? Kristin Clemet? Kristin Halvorsen? Vi i OP-5 hører gjerne fra dere!