Kriminelle podcaster


Han karen her er en selvopptatt intervjuer, men lager finfine podcaster om true crime. Vi anbefaler podcaster om krim.

Bøker og filmer og TV-serier er perfekte medium for gode krimopplevelser, men de seneste årene har podcast blitt et favorittmedium for mange. Hente i iTunes, legge på telefonen, ha med seg overalt. Underholdende, enkelt og opplysende, som å ha radio-on-demand.

I det siste har jeg brukt mye tid på krimpodcaster, og her kommer noen anbefalinger fra den delen av podkastuniverset:

True Murder: The Most Shocking Killers in True Crime History and the Authors That Have Written About Them
— Puh, lang tittel! Dan Zupansky er selv true crime-forfatter, og har skrevet boken Trophy Kill: The Shall We Dance Murder om en kanadisk psykomorder. I denne lange podkastserien intervjuer han andre true crime-forfattere, og de timelange segmentene er sterke og underholdende og spennende intervjuer. Zapunsky er flink med oppfølgingsspørsmål, setter sjelden seg selv i sentrum, og skaper gode bilder. Det høres ut som intervjuene skjer over Skype eller telefon, så lydkvaliteten er så som så uten at det er plagsomt. Dersom du vil ha tips om hvor du skal begynne i denne lange serien, er American Sniper-avsnittet bra, samt Murder in Hollywood og Gangsters of Boston.

John Safran’s True Crime
— John Safran er ikke noe kjent navn her hjemme, men i Australia er han en liten celebritet for sin blanding av stuntrapportering, humor og satire. I tillegg har han skrevet true crime-boken Murder in Missississippi, om et rasistisk drap i, nettopp, Mississippi. I denne podcast-serien diskuterer han true crime med andre forfattere og eksperter, og til tross for at han er en selvopptatt intervjuer, har han gode gjester og en genuin interesse i faget. Jeg anbefaler spesielt episodene med Midnight In The Garden Of Good And Evil-forfatter John Berendt og Ann Rule, Ted Bundys venninne som skrev om ham og ble en av vår tids største true crime-forfattere.

 The Guardian’s book podcast with Joseph Wambaugh and Gillian Flynn
— The Guardian sin bokpodcast har av og til krim som tema, og denne episoden er supersterk. OP-5-favorittene Gillian Flynn (Gone Girl) og Joseph Wambaugh er gjester, og det er verdt å høre alt bare for å få veteranen Wambaughs monolog om Rodney King.

Her er en lenke med andre tips om krimpodcaster.

Har du tips om andre krimpodcaster? Skriv gjerne i kommentarfeltet.