KRIMPRAT med Fredrik Wikingsson

Han elsker å se på Mikael Persbrandt, og synes skandinaviske krimforfattere må fläska på MER. Fredrik Wikingsson er halvparten av våre svenske favorittduo Filip och Fredrik.

Hver torsdag er det julaften på iPhonen min, for da kommer podcasten til Filip och Fredrik. Hvem, sa du? Jo, hør her: Filip Hammar og Fredrik Wikingsson har laget mine svenske TV-favoritter (sjekk spesielt High Chapparall, Breaking News og Patrik Sjöberg-episoden av Et Herrans Liv) i snart ti år, men de siste årene har de tatt det til nye høyder med ukentlige podcaster.

Her kan du se mye av TV-produksjonen til Filip Och Fredrik

Briljante Hollywood-analyser, utflytende Sverige-anekdoter og overdose av referanser: what’s not to like? Nå er de aktuelle med podcast-turné og flunkende ny nettside (sjekk den her, veldig bra), så vi sendte noen spørsmål til den ene duohalvparten, Fredrik Wikingsson. Han svarer ganske kort, men han er sikkert opptatt med å spikre den kommende turneen, så det kan vi leve med.

Gratulerer med Filip och Fredrik-nettsiden! Vi har lagt merke til at dere i likhet med oss er veldig begeistret for Tinker, Tailor Soldier Spy, hva er det som gjør den filmen så mye bedre enn det meste annet av spy movies?
– Det är ATMOSFÄREN, att den är så jävla PÅGÅENDE bara. Utan att göra väsen av sig.

Hvem er deres favoritt krim/spionhelt gjennom tidene?
– Jag avgudar Schakalen, boken alltså. Älskar METODIKEN i den. Det lugna tempot. Fixa vapen, ställa in siktet, ta reda på hur DeGaulle reser.

Hva er tidenes beste dateline-øyeblikk, som dere snakket om i podcasten?
– Öppningen på The Hunt For Red October.

Jason Bourne eller James Bond?
– Jason Bourne, eftersom Matt Damon är gudomlig och eftersom Quantum of Solace var så JÄVLA mycket sämre än Casino Royale.

I deres øyne, hvem er den beste Carl Hamilton på film, Stafan Sauk/Peter Haber/Stellan Skarsgård/Peter Stormare/Mikael Persbrandt?
– Persbrandt älskar man ju att TITTA på. Det är en viktig egenskap hos en leading man. Det finns ingen av de andra jag vill titta en jävla sekund på.

Skandinavisk krim, kjedelig sosialdemokratisk propaganda eller et viktig utstillingsvindu mot det gigantiske amerikanske markedet?
– Ingetdera. De borde fläska på MER!

Starten på Mike Tyson-episoden av High Chapparall. Legendarisk:

Filip och Fredrik fulle på jobb i Boston Tea Party:

Dette er det morsomste på skandinavisk TV noensinne. Følg nøye med: