KRIMPRAT: Truls Svendsen

Truls Svendsen var snydens på TV, spilte sleip megler i egen serie og gikk over Grønland med Cecilie Skog. Men hva er hans favoritt TV-serie?

Foto: Eva Rose

Truls Svendsen ble først kjent som
artig komiker på Senkveld, før han dro på E6 og ble en moderne enmannsversjon av Norge Rundt. I fjor fikk han sin egen TV-serie som sleip eiendomsmegler i Meglerne, før han nå – utrolig nok – skal rusle på ski over Grønland med Cecilie Skog i Tjukken og Lillemor på TV 2.

Allsidig type, men hva ser egentlig Truls på av TV-serier mellom slagene? OP-5 er på saken.

Hva ser du på om dagen, har du funnet noen favoritter for vinteren?
– For tiden ser jeg på The Knick, etter tips fra dere. Kun sett tre episoder, men er allerede hektet. Deilig mørk stemning.

Hva er dine tre favorittserier gjennom tidene?
Six Feet Under, The Sopranos og Breaking Bad. Den første serien jeg så var The Sopranos, og har vel vært i gjennom den tre ganger siden første gang. Fantastisk. Mye av grunnen er selvfølgelig James Gandolfini, og måten han gjør Tony Soprano. En hard jævel, som man blir glad i, mye fordi hans store hjerte dukker opp innimellom. Når jeg var ferdig med The Sopranos lurte jeg på hva i all verden som kunne måle seg med den, og utrolig nok klarte Six Feet Under å toppe den for meg. Jeg lo, gråt, var lettet og engstelig, den berørte meg, og gikk rett hjem. Breaking Bad er et mesterverk, fantastisk spilt av Bryan Cranston. Igjen, en mean jævel med et stort hjerte.

Hva er de tre mest spennende filmene du har sett?
– Film har forsvunnet mer og mer for meg. Sjelden noe klarer å gjøre meg skikkelig engasjert, kanskje mest innen spenning. Kan ikke huske at jeg de 15 siste årene har blitt skikkelig engasjert av en spenningsfilm (bortsett fra Bourne-trilogien da, selvsagt! red.anm). Jeg mener å huske at Seven og The Silence of the lambs klarte det, men da snakker vi vel 20 år tilbake.

Om vi skrur tiden en måned tilbake og du skal gi én bok til hver av OP-5-redaksjonen – Aslak og meg – til jul, hvilken bok blir det?
– Jeg leser alt for lite, og tviler på at dere vil ha Bobseybarna under juletreet. Har vært i gjennom seks Jo Nesbø-bøker, og liker de godt, men klarer ikke å bli så engasjert som jeg håpet på. Derfor blir det boka Saus & Kraft fra Kulinarisk Akademi på dere begge. Helt klart tidenes bok!

Hvem er din favoritthelt innen krim og spenning og sånt, enten det er på TV eller i bokform?
– Vanskelig spørsmål… sliter med å finne noen… så det må bli Majka fra verdensrommet, den tsjekkoslovakiske jenta fra TV-serien i 1978 gjorde uslettelig inntrykk på 6-åringen Truls, der hun fløy avgårde.

Hvem er din favorittskurk gjennom tidene?
– Det må bli Tony Soprano. Som nevnt ovenfor, steinhard når det trengs, men med et godt hjerte innimellom. Omar fra The Wire ligger like bak.
omar-thewire

Du prøvde deg på James Bond-stil med drinker på det famøse Senkveld-innslaget. Hvilke andre James Bond-triks kunne du tenkt deg å prøve?
– Ja, jeg prøvde å gjøre Bond på den røde løperen, men det gikk jo til helvete. Jeg er jo en småredd fyr med høydeskrekk, så jeg kommer ikke på noen triks jeg kunne tenkt meg å prøve. Av Bonds triks er det nok sjekketriksene som har gjort mest inntrykk.

Til slutt, det viktigste av alt: James Bond eller Jason Bourne?
– Egentlig Jason Bourne. Og det har bare å gjøre med at jeg virkelig hater når superhelter blir kastet rundt, herjet med og beskutt, samtidig som de slenger morsomme kommentarer. Det har alltid James Bond gjort, og det var ok da jeg var 12 år. Men det skal sies at jeg liker Daniel Craigs tolkning av Bond, for han har roet litt ned på morsomhetene. Matt Damon gjør Jason Bourne mesterlig. Selvsikker, rolig og bestemt, ikke noe vissvass og dårlig humor.