KRIMPRAT: Abubakar Hussain

tabu1_dress_16x9Han digger Oz og Jason Bourne, men er skeptisk til James Bond og pakistanske thrillers. Nå har han sitt eget talkshow på TV. Vi prater crime med Abu.

En av våre favoritter
på sosiale medier er Abubakar Hussain, også kjent som @AbuHus på Twitter og Vine og Instagram og sånt. Tidligere har han spilt i både Izzat og TV-serien Taxi, men nå har han jommen meg fått seg eget talkshow på P3.no, Tabu med Abu.

Det blir garantert kickass, rasende morsom underholdning. Snart blir han Hele Norges Abu! Premiere på P3.no kl 19:00 i kveld.

Les også: Abu kjører seg opp i Dagbladet

Uansett, vi måtte ta en prat med Abu om krimvanene hans – altså de på TV, så under YouTube-snutten er en kjapp KRIMPRAT med vår nye nasjonalskatt, Abu:

Heisann Abu, gratulerer med flunkende nytt show! Hva kan vi forvente fra serien din?
– Dere kan forvente humor og feelgood følelese på feelbad temaer. Vi skal ta opp fordommer og blåse de opp med humor.

Du har vært med i blant annet Taxi tidligere, men ble drept ganske tidlig. Kjipt?
– Egentlig så er jeg veldig glad for at jeg hadde den rollen jeg hadde. Det er en karakter folk husker, og som hadde noe å si i historien. Heller det enn å være den ene pakkisen som er med i alle episodene som ingen husker.

Les også: 10 grunner til å se Tabu med Abu

Hvem er din favoritthelt fra krim/spenningverden, og hvorfor han/henne?
– Omar Little i The Wire. Han er den karakteren med det best kalibrerte moralske kompasset. Feteste karakteren noensinne.

Hvem er din favorittskurk?
– Anton Chigurh i No Country For Old Men, fordi han bare så creepy. Ingen følelser i det hele tatt. En skurk skal ikke ha følelser. Han drepte, and that’s it. For en kar.

The Wire eller The Sopranos eller Breaking Bad?
The Wire. Mainly pga karakterskildringene, skuespillerne og manuset. Alt er så perfekt. Oz er like bak og Sopranos på 3.plass. Jeg har bare sett sesong 1 av Breaking Bad. Jeg vet det, jeg er treig.

Dersom vi går innom en videosjappe på Grønland med pakistanske gangsterfilmer og spreke Bollywood-dramas, har du noen tips til regissører eller skuespillere vi bør spørre etter da?
– Pakistanske filmer og serier er dårlige. Det er faktisk sjeldent det er noe bra. Alle snakker om en film som heter Waar, men har ikke sett den selv. Skal visstnok være bra for å være pakistansk. Bollywood så burde man se på filmene til Aamir Khan, veldig flink skuespiller. Resten er bare dritt.

Gi oss tre TV-serier alle bør ha sett?
The Wire, Oz og It’s Always Sunny In Philadelphia. The Wire fordi det er den perfekte serien. Som djeg skrev ista. Oz fordi det startet revolusjonen. Den gjorde at folk fikk øye for bad ass TV-serier. It’s Always Sunny In Philadelphia fordi det er så fuckings awesome komedie. Jeg elsker alt med den absurde serien. Humor for meg.

Dersom noen skulle spilt deg i en badass TV-serie, hvem burde det vært?
– Aksel Hennie, fordi han har en manager i USA som sier at han er driiiiit bra!

Bourne eller Bond?
– Bourne. Det er 2 av 184 Bond-filmer som er bra. Alle Bourne filmene er awesome. Spenning hele veien. Men da jeg var kid så elsket jeg Bond.
.
..og til slutt: hva er fremtiden for Abu nå? Hva er drømmerollen i norsk TV eller drama, om du kan velge?
– Og spille i Izzat 2 som bad guy. Jeg hr alltid hatt lyst til å spille bad guy, pga jeg alltid får taperroller. Som jeg nailer som faen da. Men jeg er etter Ulrik Imtiaz Rolfsen, dette skal vi få til. Izzat 2!!

FOTO: Kim Erlandsen/NRK

Les også: Knut Nærum doserer i KRIMPRAT