Krimpremiere på NRK i kveld: Broen


I kveld tar NRK opp konkurransen med TV 2 sin mandagssuksess Homeland.

NRK, som jeg for ordens skyld jobber litt for, skal vise den svenskdanske serien Broen. I korte drag handler det om konflikten mellom danske Martin Rohde (Kim Bodnia) og svenske Saga Norén (Sofia Helin) når et lik blir funnet på Øresundbroen som går fra land til land.

Jeg ble først oppmerksom på serien da en dansk venninne av meg tipset om den i fjor. Nå er den altså på plass på norske skjermer, og mine P3-kolleger i Filmpolitiet går helt av skaftet i å anbefale Broen. Sjekk sekseranmeldelsen her.

Martin Bjørnersen er en glup kar når det kommer til popkultur. Han er blitt daglig TV-kommentator for Telenor-eide Comoyo, og du kan lese hans Madcon-sammenligning med Broen her. Bjørnersen er ikke like ekstatisk som Filmpolitiet, men jeg tolker omtalen hans som mer positiv enn negativ.

Blant annet skriver Bjørnersen at den kvinnelige hovedrollen Saga Norén er “den mest sosialt mistilpassede kåtskalken av en usannsynlig briljant kvinnelig politietterforsker jeg kan huske å ha sett på så vel lerret som skjerm”. Det høres jo riktig så lovende ut, sjekk bare denne sekvensen her:

Det blir altså full kræsj mellom kanalene i kveld, siden TV 2 kjører opp episode 7 av brljante Homeland i kveld. Homeland begynner 21:45 på TV 2, mens NRK1 setter i gang Broen kl 21:30. Altså nok en kveld med PVR-boksen som beste venn.

Sjekk den lekre åpningssekvensen her: