Kult magasin for krimfans – bra påskelesning

IMG_4709
Helveteshippien Charles Manson! Historien om Allan Pinkerton! Nazi-falskmyntere! Alt dette kan du lese om i spesialmagasinet Forbrytelser fra Levende Historie.

Her om dagen skulle jeg ta toget hjem fra SKUP-konferansen, og trengte litt lesestoff på veien. Da jeg dinglet innom Narvesen-kiosken i Tønsberg, lyste ordet FORBRYTELSER mot meg i svart på skarp gul bakgrunn.

Jommen om ikke Levende Historie har gitt ut et spesialnummer om nettopp Forbrytelser, eller true crime som vi liker å kalle det.

Artiklene er enkle og rett-frem (vi snakker ikke Vanity Fair her), men det er underholdende og interessant lessning. Blant mine favoritter er saken om Cicero, den romerske advokaten som i praksis oppfant det moderne forsvar, en kjapp innføring i Allen Pinkertons liv og virke som privatdetektivmagnat, og historien om den franske mesterdetektiven Eugène Ledocq.

Til sammen er det cirka 20 store artikler om alt mulig fra vikingraid til moderne rettsmedisin. PERFEKT lesetoff for påsken, vil jeg påstå. Her er noen av sakene:
IMG_4713
IMG_4712
IMG_4711IMG_4710