Lekker trailer for Mission:Impossible 4 – vi oppsummerer

27. januar er det kinopremiere på fim nummer 4 i sagaen om Ethan Hunt, Mission Impossible: Ghost Protocol. OP-5 oppsummerer serien, og gir deg en flunkende ny trailer.

Nå i helgen ble det lansert en ny trailer
for Tom Cruise-franchisen Mission Impossible. Filmen har fått suffikset Ghost Protocol, noe som forklares brukbart i denne traileren.
NB: mer M:I-lesestoff under videoen.

Jeg skal glatt innrømme at jeg er veldig svak for Mission:Impossible-serien, selv om det har gått gradvis nedover etter den briljante førstefilmen.

Kjapt oppsummert: Mission:Impossible (1996) var 90-tallets kanskje beste storbudsjetts spionfilm, en slags forløper til renessansen The Bourne Identity ga sjangeren. Mission: Impossible 2 (2000) ble veldig preget av at John Woo regisserte, og jeg husker den som en litt oppblåst actionfilm. Når det er sagt er det en stund siden jeg så filmen, så jeg tror jeg må kjøre en blu-ray-runde på den for å se hvordan den tåler tidens tann. Viktig å understreke at jeg uansett elsker åpningen med fjellklatringen.

Den tredje filmen i Mission:Impossible-serien kom etter Tom Cruise hadde offentlig meltdown, så mange slet med han som karakter, men det var en vellaget thriller. Hong Kong-scenene var vilt bra, men Forest Whitaker ble litt for karikert etter hans nyanserte rolle i The Shield.

Jeg synes uansett traileren her gir løfter
om et tett, internasjonalt plot hvor Ethan Hawke og hans nye kumpaner må sno seg mellom en labyrint av venner, fiender, internasjonale storpolitikk og terrortrusler.

Spesielt er det kult å se Jeremy Renner i en viktig rolle. De seneste årene har han briljert i både The Town og The Hurt Locker, og han er garantert riktig mann for det vi ser i traileren: venn? fiende? hvem vet. Renner står for øvrig oppført med hovedrollen i The Bourne Legacy, den første Bourne-filmen uten Matt Damon.

Simon Pegg fra blant annet Hot Fuzz og Tintin dukker også opp, åpenbart som et slags comic relief og arvtakeren til computerwizen Ving Rhames (som også er med i filmen, ifølge IMDB). Spennende. Den viktigste kvinnerollen spilles av relativt ukjente Paula Patton (se bildet nederst), sist sett i Denzel Washington-filmen Deja Vu. Fun fact: hun er gift med soulsangeren Robin Thicke.

Avslutningsvis kan jeg nevne at regissør er Brad Bird, som har en lang CV bestående av…animasjon! Han har vært executive consultant på nesten 200 episoder av The Simpsons, og regissert filmer som The Incredibles og Ratatouille.

Mission: Impossible – Ghost Protocol har amerikansk premiere før jul, og kommer altså på norske kinoer 27. januar.

Her er forresten en annen trailer. Mye av det samme materialet, men også noe som ikke er med i traileren over. I tillegg er det en Eminem-låt på soundtracket.