Anders anbefaler: Deighton, Hall, MacInnes

Tre nye bøker er hentet ut fra en gammel bokhylle. OP-5 begynner på sommerlitteraturen.

Her om dagen var jeg hjemme hos foreldrene mine på et vårbesøk, og som vanlig ble det brukt mye tid på å diskutere krim- og spionlitteratur med min stefar. Det var tross alt innholdet i hans bokhyller – Sherlock Holmes, Staalesen, Raymond Chandler, Le Carré – som gjorde at ble hektet på denslags litteratur som bitteliten.

Så da jeg skulle rett videre fra foreldrebesøk til en forskuttert sommerferie, spurte jeg om han kunne plukke noen av sine favorittbøker til utlån.

Så nå skal jeg bare lese ferdig Tom Egelands Nostradamus testamente, så er det bare å dykke ned i følgende tre klassikere, håndplukket av stefar Anders:

The 9th Directive av Adam Hall (1966)
– Dette er andre boken i Adam Halls serie om spionen Quiller. som visstnok skal bevege seg et sted mellom John Le Carrés karakterer og James Bond. Han jobber for den engelske organisasjonen “The Bureau”, og er mester i både karate og kunsten å motså intense forhør. Jeg har sett filmen basert på den første boken, The Quiller Memorandum, så jeg gleder meg til å dykke ned i bøkene også.

Les mer om Quiller her

Agent In Place av Helen MacInnes (1976)
– I følge Wikipedia er Helen MacInnes skrivestil “en forlengelse av George Orwell”. For en stor Orwell-fan som meg er det mildt sagt lovende.  Jeg kjenner minimalt til MacInnes, bortsett fra at Agent In Place er en av hennes siste romaner, og at ektemannen Gilbert Highet jobbet for MI6 under WW2.

Det ser ut som det er en nysatsing på Helen MacInnes på gang, nyutgivelser her

City Of Gold av Len Deighton (1992)
– Spiondrama fra Egypt og Kairo under andre verdenskrig, med Erwin Rommel, undercoveragenter og hemmelige identiteter som noe av innholdet? Ja takk. Jeg har lest superspennende The Ipcress File av Len Deighton, og håper på en tilsvarende opplevelse med City Of Gold.

Har du lest noen av bøkene?Har du kanskje andre anbefalinger i samme sjanger?

Traileren til The Quiller Memorandum: