Media, drama og spionasje: The Hour er tilbake

Han morsomme som spiller Q i Skyfall! McNulty fra The Wire! Hun fine fra Atonement med det rare navnet! Verdens mest undervurderte TV-serie er tilbake.

Jeg skal ærlig innrømme at det har gått meg hus forbi at The Hour var i gang med sesong 2 på BBC. De har nemlig sendt fire episoder allerede av sesong 2 av denne velskrevne serien lagt til BBC i 1956. En tid da jernteppet for alvor hadde lagt seg midt i Europa, Nasser stresset i Egypt, JFK tok sin første steg mot makten, og BBC gikk fra servil TV-kanal for overklassen til verdens beste nyhetstjeneste.

I sentrum for the hele er nyhetsmagasinet The Hour, som serien har fått sitt navn etter. Et kompromissløst, men strebende program om nyhetene man ikke visste om, men som man skulle snakke om dagen etter. Nyhetene som skulle forandre verden.

Om det funker? Som pinnekjøtt på julaften. Vi snakker Mad Men-stemning med sigging og drikking, internasjonalt spiondrama le Carré hadde vært stolt av, skuespillerprestasjoner til Oscars og mediahistorie Aaron Sorkin ville slått hånden gjennom veggen i misunnelse av.

Og i hovedrollene? Dominic West aka McNulty i The Wire som den kåte programlederen Hector Madden, fantastiske Ben Whishaw aka nye Q i Skyfall som den smarte nerdejournalisten Freddie Lyon, og Romola Garai fra Atonement som den ambisiøse produsenten Bel Rowley.

Nå er sesong 2 i gang, og traileren lover drama, krim, romanser og frekke replikker:

Jeg skal maile TV-kanalene og finne ut når de har tenkt å sende sesong to av The Hour, så snakkes vi mer om det senere. Akkurat nå skal jeg bare se denne traileren et par ganger til. Yes!