Noir eller hva? Colin Farrell i Sugar

5. april har Apple TV+ premiere på Sugar. Colin Farrell spiller John Sugar, en privatdetektiv som er best i klasen på å finne savnede personer. Dét er en meget god egenskap i Hollywood, hvor halve byen virker å ville løse kriminalitet og kidnappinger uten å involvere politiet.

John Sugar siterer svart/hvitt-helter som Humphrey Bogart. Fortellerstemmen er mykere enn tonen til Sonny Rollins.  Klientene hans er artige versjoner av kjente Hollywood-produsenter. Gangsterne er mer lurvete og voldelige enn hele rollegalleriet i L.A. Confidential. Sugar oser av sjangerselvtillit, frekk klipp og hyllest til filmhistorien. Etter noen minutter er det lett å tenke at dette er den kuleste krimserien siden Bosch dyppet tærne i serievannet.

Les også: 7 serietips på Apple TV+

Men er det virkelig krim? Jeg må bite meg i tungen for å ikke skrive dypt og utfyllende om de åtte episodene jeg har forhåndssett til anmeldelse. Mens jeg venter på at dere skal komme ajour, ser jeg serien én gang til. Når du har sett alle åtte episodene skjønner du hvorfor.

Hvem andre er med? Serieskaper Mark Protosevich gjorde i sin tid det undervurderte manuset til I Am Legend. Fernando Meirelles, som lagde City of God og The Constant Gardener, regisserer de fem første episodene. Anna Gunn som spilte Walter Whites kone i Breaking Bad har en viktig rolle. Fantastiske Dennis Boutsikaris lydbokgeni og stor TV-skuespiller – herjer. James Cromwell er like god. Serien er fylt opp med talent foran og bak kamera. Anmeldelse kommer i Aftenposten om noen dager, jeg må bare se serien om igjen.