Mer Sherlock nærmer seg. Filming er i gang!

Innspilling av sesong 3 av Sherlock er i gang. Benedict Cumberbatch og Martin Freeman leser manus i skrivende stund. Og bonusnyhet om sesong 4!

Det er få serier vi i OP-5 har digget mer de seneste årene enn Sherlock. Finnes det noe mer underholdende enn intense og elegante Benedict Cumberbatch som den moderne mesterdetektiven Sherlock Holmes, perfekt flankert av Martin Freeman som den hjemkomne Afghanistan-legen Dr. Watson? Neppe. Og vi er ikke de eneste, Sherlock har utrolige 9.2/10 i rating på IMDB,

Les mer: 5 grunner til å se på Sherlock

Etter to sterke, men altfor korte sesonger, er nå sesong 3 av Sherlock enda et hakk nærmere din og min TV-skjerm. For nettstedet Geek Tyrant (flott navn!) meldte tidlig i dag at Cumberbatch, Freeman og resten av skuespillerne møttes i går for første gjennomlesing av manuset, og filming starter om en ukes tid.

Hva kan vi vente oss? Serieskaperne fortsetter med å hente inspirasjon blant det rikholdige Sir Arthur Conan Doyle-arkivet av noveller, og produsent Stephen Moffat har bekreftet at første episoden av sesong 3 blir basert på The Adventure Of The Empty House, hvor Sherlock Holmes innrømmer at han faket sin egen død. Moffat og co-produsent Mark Gatiss har også sagt at tre ord kan gi hint til hva sesong 3 skal handle om, nemlig RAT, WEDDING og BOW. Saaaaaaklig.

Les mer: Enda en serie om Sherlock Holmes, verdt å se på?

Men ikke nok med at tredje sesong er i gang. Tidligere i dag bekreftet Benedict Cumberbatch til Radio Times at han og Martin Freeman har signert kontrakt for sesong 4 av Sherlock.
– Vi har blitt enige om å gjøre to sesonger til, men jeg kan få trøbbel for å si det. Alt jeg vet er at jeg gjør disse tre episodene og så tre til, sa Cumberbatch tidligere i dag.

PS: I følge internettet skal Jeremy Lovering regissere første episode av sesong 3, mens Colm McCarthy (følg ham på Twitter her) skal gjøre en av episodene. Jeg kjenner ikke spesielt til noen av dem, men husker at McCarthy regisserte en miniserie som het Injustice for noen år siden. Ikke verdens råeste krimserie, men den funket ok, husker jeg. Og så har han gjort masse Dr. Who, men det har jeg sett minimalt på.