Mest lest i mai! HBO, kvinnefengsel, GoT-erotikk og bin Laden


Mai er ferdig, og vi oppsummerer. Her er de fem sakene dere lesere klikket mest på i løpet av måneden som gikk.

De siste gangene har vi brukt månedsoppsummeringen til å skryte av at vi har satt månedsrekorder, så da må vi ærlig innrømme at vi for første gang i år ikke satte ny rekord. Det har en enkel forklaring i at Aslak har vært opptatt med å skrive oppfølgeren til En norsk spion, mens jeg har mesket meg med ferie i Boston og Washington, så vi har ikke eukket å blogge så mye. Men nå er vi klar for å storme slottet, rive ned barrikadene og sette en skinnende ny rekord for juni. Let’s DO this!

Uansett, nok om oss og mer om dere. Her er de fem sakene dere har klikket mest på i løpet av mai måned. For ordens skyld så er de faste spaltene (Netflix-guider og TV-tips på søndager) ikke tatt med i tellingen her.

1. HBO fra Washington: Veep
— Denne har bare ligget ute noen dager, men har gått rett til topps på statistikken.

2. Ny Netflix-serie, nå fra kvinnefengsel
— Alt vi skriver om Netflix klikker veldig bra, denne nyheten om drama fra kvinnefengsel også. Orange Is The New Black, jepp!

3. Sex i Game of Thrones: erotikk eller sexisme?
Game of Thrones funker også sjukt bra, spesielt når det også handler om sex og nakenhet.

4. Skitten krig: ny dokumentar om USAs brutale krigføring
— Jeremy Scahill er en ivrig og grundig kritiker av USAs nye måte å nedkjempe fiender på. Også her i Dirty Wars, den nye boken hans som nå er blitt doku.

5. Infernoet i bunkersen
— Dan Brown er ute med ny bok, Inferno. Her skriver vi om markedsføringen bak årets thrillergigant. Og hvorfor stengte de inne oversetterne?