Michael Connelly sjekker drap på legendarisk hotell


I sin siste bok legger Michael Connelly et drap til Chateau Marmont, et av verdens mest legendariske hoteller. Her går han gjennom drapet sammen med to erfarne LAPD-etterforskere.

Michael Connelly er voldsomt produktiv om dagen, og i november ga OP-5-favoritten ut bok nummer femten om Harry Bosch. I The Drop er et drap lagt til Chateau Marmont, et Hollywood-hotell som anbefales en nærmere titt. Det ligger døsig til bak noen busker på Sunset Boulevard, men har så mye historie i veggene at det knapt er til å tro.

OP-5 leser Michael Connelly for tyvende gang

Yngre lesere kjenner kanskje igjen Chateau Marmont som stedet der Billy Walsh bodde i flere Entourage-episoder, mens andre kanskje har hørt historien om at James Dean hoppet over buskene/gjennom et vindu på hotellet for å være med på leseprøvene til Rebel Without A Cause, som ble gjort rundt bassenget.

Michael Connelly presenterer sine favoritt legal thrillers

Led Zeppelin kjørte i sin tid inn resepsjonen på motorsykler, mens både Lindsay Lohan og Heath Ledger har bodd på Chateau Marmont i lengre og tåkete perioder. Mest tåkete var dog John Belushi sitt opphold, som endte med overdose i en av bungalowene i hagen.

Med andre ord er Chateau Marmont en perfekt setting for et drap med mystiske, mytiske og spektakulære omstendigheter, vi snakker rocke/filmstjerners foretrukne hotell for dekadanse og galskap.

Les mer om berømte gjester og hendelser på Chateau Marmont

Uansett: i klippet over får du se Michael Connelly i fullt research-modus. Han har med seg detektivene Rick Jackson and Tim Marcia fra LAPD, og de kommer med en rekke innspill på hvordan de hadde løst et drap på rom 79 på Chateau Marmont. I følge Connelly selv endte en rekke av innspillene opp i The Drop. Tipptopp nerderi for krimentusiaster og Connelly-fans.

Traileren til filmatiseringen av Connellys The Lincoln Lawyer

Bonus: trailer for Sofia Coppolas film Somewhere, hvor Chateau Marmont er kulissene for filmen…