Mørket senker seg over Oslo: OP-5 på Krimfestivalen

Sverige-spesial, en gudfar fra Bergen, ekskursjon til Lambertseter og NS-barn som hater ulv. OP-5 har en hektisk uke i Oslo, og du er invitert.

Krimfestival og biblioteksbesøk! Aslak og jeg skal intervjue forfattere og snakke høyt og bredt om krim, spionasje, spenning og alt annet vi digger, og vi gleder oss stort. Her er kalenderen vår for uken:

Onsdag 8. mars kl 19:00, Deichmanske avdeling Lambertseter
Først drar vi til Deichmanske-avdelingen på Lambertseter onsdag 8. mars, hvor vi skal anbefale våre favoritter til årets påskekrim. Klassikere, nykommere og noen overraskelser. Alle er hjertelige velkomne!

Torsdag 9. mars kl 19:15, Teaterkjellern. SVERIGE-SPESIAL!
— Krimfestivalen! Årets høydepunkt for krimfansen ruller i gang, og på vår faste opplegg OP-5-timen får vi først besøk av Stefan Ahnhem og Arne Dahl, to giganter i svensk krim. De skal frittes ut om sine krimfavoritter, TV-serievaner og selvsagt: Bourne eller Bond?

Les også: Konspirerer som Stieg Larsson, skriver som Henning Mankell – OP-5 hyller Arne Dahl

Fredag 10. mars kl 19:10, Teaterkjellern
— Du kan kalle ham Bergens store sønn, men det er også dekning for å tiltale Gunnar Staalesen med Herr Hansa Krimgudfar. Det er uansett stor stas å ønske Varg Veums skaper velkommen til OP-5-timen for aller første gang. Han gjester sammen med den munnrappe eks-programlederen, krimentusiasten og forlagsdirektøren Sarah Natasha Melbye, så vi garanterer maks underholdning til fredagspilsen.

Lørdag 11. mars kl 19:00, Teaterkjellern
— Han skrev sannsynligvis verdens morsomste laksekrim, før han nylig gjorde to NS-barn til ulveentusiaster i Østerdalen. Jepp, Lars Lenth er en sånn type forfatter, og besøker oss sammen med levemann og true crime-entusiast Torgrim Eggen. Han jobber for tiden med Erik Jensen-rettssaken, og gjett om vi skal spørre om det! Pluss alt det vanlige om spioner og krimis.

Her kan du se hele programmet for Krimfestivalen 9-11. mars

Aslak og jeg skal gjøre en rekke andre intervjuer også, det kommer jeg tilbake til i en ny post. Blant annet skal jeg treffe sønnen til Pablo Escobar, det bør jo bli  interessant.

Snakkes på festival!