Netflix: 5 filmer du bør sjekke – del 12

Seriemorder i San Francisco, kidnapping i Boston, kokakrim i London, retrokrim i Argentina, hjemkomst fra Irak. Vi har fem solide Netflix-tips til deg.

Først: vi får stadig oftere spørsmål om Netflix betaler for disse spaltene. Så for ordens skyld: Nei, ingen betaler oss for at vi skal tipse. Vi sier som Tim Robbins i Anchorman: No commercials, no mercy!

Sjekk også nederst i saken, der finner du alle Netflix-tipsene våre, de 11 første filmrundene pluss noen bonusgodbiter.

Men nå, 5 komplett uavhengige Netflix-tips:

Zodiac (2007)

— David Finchers strålende fortelling om San Francisco-seriemorderen The Zodiac , som drepte folk og sendte gåter til San Francisco Chronicle på 60-tallet. Jake Gyllenhaal er avisens tegner og hobbykodeknekker, Robert Downey Jr er redaktør, og Mark Ruffalo er detektiven som jakter den mystiske drapsmannen. Lang film, men lekker tidskoloritt og intense spenningsscener gjør den til en filmopplevelse av de sjeldne.

Har du fått med deg at vi har gitt ut bok med 101 TV-tips? Sjekk mer på denne lenken.

Gone Baby Gone (2007)

— Ben Afflecks regidebut, med bror Casey Affleck og Michelle Monaghan som detektivene som leter i Bostons røffere arbeiderstrøk etter et kidnappet/forsvunnet barn. Gone Baby Gone er basert på en moderne krimklassiker av Dennis Lehane, og filmen bruker de samme effektive grepene som romanen: tredimensjonale karakterer, drøyt plott, heftige overraskelser og en passende dose menneskelig varme i all elendigheten. Solid forgjenger til The Town i Affleck-filmografien.

The Secret In Their Eyes (2009)

— Denne argentinske godbiten vant Oscar for beste utenlandske film, og er snart klar i Hollywood-versjon. Benjamín Espósito er en tidligere politimann som prøver å bli forfatter, men når han vil bruke en gammel, uløst drapssak som material for sin første roman, blir det trøbbel på alle kanter. The Secret In Their Eyes strekker seg smart og snirklete bakover i tid, men også langt inn i de mektigste sirkler i Argentina.

Layer Cake (2004)

— Før Daniel Craig ble James Bond, spilte han i denne kjappe, fornøyelige kokakrimfilmen fra Londons underverden. Litt Lock, Stock And Two Smoking Barrels, litt In Bruges, og mye vold og narkokriminalitet fra den ene karakteren mer lyssky enn den andre. Se opp for Tom Hardy og Sienna Miller i andre roller. Dette er for øvrig første regijobben til Matthew Vaughn, som senere gjorde den fornøyelige Kick-Ass.

In The Valley Of Elah (2007)

— Strålende krimdrama om en soldat som kommer hjem fra Irak-krigen og forsvinner brått. Faren, som også er krigsveteran, setter ut for å finne ut hva som har skjedd. Sannheten han leter etter trenger ikke nødvendigvis være noe han liker. Tommy Lee Jones er som vanlig sterk, Charlize Theron og Susan Sarandon har også flotte roller. In The Valley of Elah er en lavmælt, spennende og litt annerledes krimfilm.

Her er resten av våre Netflix-tips:

Del 1: Blant annet en moderne fjellklassiker

Del 2: Tom Cruise og Michael Connelly med flere

Del 3: Hillbillies og undercoverpurk

Del 4: Paranoid Gene Hackman og Kevin Costner i storform

Del 5: George Clooney stopper terror i Midtøsten og Ben Affleck raner banker i Boston

Del 6: James Gandolfini rocker generaluniform

Del 7: Sean Connery i Boston-krim, Ben Affleck vinner Oscar i Iran

Del 8: Liv Ullmann med Sean Connery og tre konger i krig

Del 9: Svarte dresser og korrupt Denzel

Del 10: Tyske terrorraddiser og fengende Formel 1-drama

Del 11: L.A. på sitt cooleste og Kevin Spacey som haltepink

Netflix og HBO, 90-tallsfilmer du bør se igjen

5 serier hos Netflix

5 dokumentarer som er verdt å sjekke ut

Netflix-tips: sjakk matt! 3 sjakk dokumentarer som er verdt å se