Netflix: 5 filmer du bør sjekke – del 13

Gene Hackman i en av tidenes beste filmer, Wesley Snipes blir frosset ned, Johnny Depp går undercover og svenskene revolusjonerer nordisk krim. Her er ny runde Netflix-tips:

NB! Nederst i saken ligger de 12 første tipsrundene med lenker. Mye digg å finne der også. Og for å si det nok en gang: disse tipsene er ikke sponset, helt uavhengige. 

French Connection (1971)
— En av historiens beste filmer! Intet mindre.  Gene Hackman og Roy Scheider spiller narkodetektivene Popeye og Cloudy, som kommer på sporet av en franskmann som skal smugle heroin til en verdi av 32 millioner dollar. Det betyr hard tysterbehandling, enda hardere dialog, ville biljakter, frustrerende leting etter drugs, og det råeste detektivparet New York har gitt oss filmseere. Regissør William Friedkin gjorde for øvrig The Excorcist og Sorcerer etter French Connection. Makan til hattrick.
https://youtu.be/T76K3RxJY0A

Les også: OP-5 anbefaler filmer fra Marseille

Demolition Man (1993)
— Wesley Snipes er forbryterkongen Simon Phoenix, som blir frosset ned som straff for en haug med drap. Sylvester Stallone er politimannen John Spartan, som drar til fremtiden (2032) for å stoppe Simon Phoenix etter han har våknet og rømt. Sandra Bullock er Lenina Huxley, en naiv politidame som er sjukt opptatt av 1980-tallet. Denis Leary er undergrunnskongen som kjemper mot det fascistiske styresettet i 2032. Demolition Man er strålende underholdning fra 90-tallet, bløte vitser går hånd i hånd med kjapp action og scifi-aktig krim.

Donnie Brasco (1997)
— Johnny Depp, Al Pacino og Michael Madsen både ser bra ut og spiller knallbra i Mike Newells filmatisering av historien om undercover-agenten Donnie Brasco. Solid mafiafilm.

Les også om den gangen OP-5 fant AmEx-kortet til Donnie Brasco

Snabba Cash (2010)
— Denne ligger kanskje som Easy Money på Netflix-en din, men må uansett sees. Det er filmatisering av første bind i Jens Lapidus’ Stockholm Noir-trilogi, krimbøkene som revolusjonerte nordisk storbykrim. Balkan-gangsters, kolagjeld, mørke gater, dyre klubber og hensynsløse bakmenn i brutal forening.


Edge of Darkness (2010)
— Mel Gibson er flink til å spille seg selv ut over sidelinjen i Hollywood, så denne finfine thrilleren gikk mange hus forbi. Filmen er basert på en meget god engelsk serie fra tidlig 80-tall, om en politimann som etterforsker drapet på sin aktivistdatter. Kan minne litt om State of Play, men ikke så prangende. Mer bitter og mørk enn afflecksk.
https://youtu.be/MxK__2MGm7A

Her er resten av våre Netflix-tips:

Del 1: Blant annet en moderne fjellklassiker

Del 2: Tom Cruise og Michael Connelly med flere

Del 3: Hillbillies og undercoverpurk

Del 4: Paranoid Gene Hackman og Kevin Costner i storform

Del 5: George Clooney stopper terror i Midtøsten og Ben Affleck raner banker i Boston

Del 6: James Gandolfini rocker generaluniform

Del 7: Sean Connery i Boston-krim, Ben Affleck vinner Oscar i Iran

Del 8: Liv Ullmann med Sean Connery og tre konger i krig

Del 9: Svarte dresser og korrupt Denzel

Del 10: Tyske terrorraddiser og fengende Formel 1-drama

Del 11: L.A. på sitt cooleste og Kevin Spacey som haltepink

Del 12: Kokakrim i London og kidnapping i Boston

Netflix og HBO, 90-tallsfilmer du bør se igjen

5 serier hos Netflix

5 dokumentarer som er verdt å sjekke ut

Netflix-tips: sjakk matt! 3 sjakk dokumentarer som er verdt å se