Netflix: 5 filmer du bør sjekke ut – del 5


Ransfilm fra Boston, George Clooney som agent med kort lunte, og en kar som søker etter kompanjong til å reise i tid. Her er ny runde med Netflix-tips.

Netflix får stadig flere norske abonnenter, og i følge DN har de på kort tid tatt store deler av det norske filmstreamingmarkedet. Akrivet deres inneholder dog mye rart, så da trenger man en guide gjennom den lille jungelen av nytt, gammelt, rart og fett.

Under finner du 5 Netflix-filmtips fra oss, men sjekk også disse tipsene vi har skrevet tidligere:

Del 1: Blant annet en moderne fjellklassiker
Del 2: Tom Cruise og Michael Connelly med flere
Del 3: Hillbillies og undercoverpurk
Del 4: Paranoid Gene Hackman og Kevin Costner i storform
…og her anbefaler vi 5 serier hos Netflix
…mens her får du 5 dokumentarer som er verdt å sjekke ut

The Town (2010)
— Vi har anbefalt denne Ben Affleck-filmen i forskjellige sammenhenger før, men må forsikre oss om at alle gir den en sjanse. Affleck og Jeremy Renner spiller to venner som sammen med to andre Boston-kompiser raner banker på brutalt og effektivt vis, men kjørlighet, drama og samvittighet starter en splid mellom dem. Pluss på Jon Hamm fra Mad Men, OP-5-helten Chris Cooper, Blake Lively fra Gossip Girl og Pete Posthletwaite i en av sine aller beste roller (det sier ganske mye), og du har en av de beste ransfilmene vi har sett.

Catch Me If You Can (2002)
— I den lille, men underholdende sjangeren conman-filmer er Spielberg-regisserte Catch Me If You Can en av de beste. Leonardo DiCaprio spiller Frank Abagnale, som i følge Wikipedia hadde “before his 19th birthday, successfully performed cons worth millions of dollars by posing as a Pan American World Airways pilot, a Georgia doctor, and a Louisiana parish prosecutor.” Tom Hanks, Christopher Walken og Amy Adams i andre kule roller. Superunderholdende, morsom og spennende film.

Syriana (2005)
— Jeg likte ikke Syriana så godt da den ble sluppet, men etter å ha sett den på nytt falt den virkelig i smak. Matt Damon og George Clooney briljerer som henholdsvis samvittighetsfull forretningsmann og CIA-agent med kort lunte, Chris Cooper (han igjen!) er rå som oljetycoon, og Alexander Siddig gjør en av sine aller beste roller. Fire plotlinjer knyttes inn i hverandre, og Syriana står igjen som en av de sterkeste Midtøsten-filmene post 9/11.

Behind Enemy Lines (2001)
— Der Syriana er en “seriøs” film om amerikansk etterretning og militærmakt, er Behind Enemy Lines i kategorien høyoktanaction fra Hollywood. Owen Wilson spiller Chris Burnett, en moderne versjon av Tom Cruise som Maverick i Top Gun, og han rocker og kjekker seg gjennom det ene jagerpilotoppdraget etter det andre. Helt til han blir skutt ned over Bosnia, og lander midt i borgerkrig, folkemord og Gud vet hva. Høydepunktet er scenen hvor han gjemmer seg…nei, jeg skal ikke avsløre, du skjønner det når du kommer dit i filmen.

Safety Not Guaranteed (2012)
— Morsom, vindskeiv og underholdende indiefilm om en kar som satte følgende annonse inn i amerikanske aviser i 1997: Wanted: Somebody to go back in time with me. This is not a joke. P.O. Box 91 Ocean View, WA 99393. You’ll get paid after we get back. Must bring your own weapons. Safety not guaranteed. I have only done this once before. Regissør Colin Trevorrow skal forresten gjøre Jurassic Park IV nå, les mer om det hos Comoyo. (NB: Safety Not Guaranteed er kun tilgjengelig om man bruker Mediahint eller Unblock-US)