Netflix: 5 filmer du bør sjekke ut – del 6


Sean Connery stjeler en ubåt, Gandolfini er sint general, en seriemorder herjer i England. Her er fem nye tips fra Netflix-katalogen.

Jada, vi kjører videre med Netflix-tips, men før du går løs på dagens fem anbefalinger, kan du også sjekke disse Netflix-guidene våre fra tidligere:

Del 1: Blant annet en moderne fjellklassiker
Del 2: Tom Cruise og Michael Connelly med flere
Del 3: Hillbillies og undercoverpurk
Del 4: Paranoid Gene Hackman og Kevin Costner i storform
Del 5: George Clooney stopper terror i Midtøsten og Ben Affleck raner banker i Boston

…og her anbefaler vi 5 serier hos Netflix
…mens her får du 5 dokumentarer som er verdt å sjekke ut

NB: som vanlig kan noen av filmene være fra amerikanske Netflix, bruk da Mediahint-nedlastingen til å fikse det.

In The Loop (2009)
— James Gandolfini er borte, men flere av rollene hans vil bli stående for evig. Enten det er som Tony Soprano, CIA-direktør i Zero Dark Thirty eller Lieutenant General George Miller i denne briljante politiske satiren In The Loop. Alle som har sett den engelske serien The Thick Of It vet hva det går i, dere andre kan bare glede deg til Malcolm Tucker kommer stormende inn med utskjellinger som gjør Alex Fergusons hårføner til et klapp på skulderen.

The Rainmaker (1997)
— Filmatiseringer av John Grisham-romaner er jevnt over overraskende gode, og selv om The Rainmaker ikke er heeeelt der oppe med The Firm og The Client, er det et solid court room drama. Matt Damon spiller en mislykket, aspirerende advokat som begynner å jobbe for den hensynsløse Bruiser Stone (Mickey Rourke), og i god Grisham-ånd må han ta noen alvorlige moralske valg etter hvert som han skjønner hva han har rotet seg borti. Regissert av Francis Ford Coppola, og med Danny Glover, Claire Danes, Danny DeVito og Virginia Madsen på rollelisten.

Jakten på Rød Oktober (1990)
— Sean Connery og Alec Baldwin i en velspilt, velskrevet og intenst spennende thriller om en ubåtkaptein som stikker av med sitt sovjetiske fartøy og sørger for en internasjonal situasjon av Cuba-kriseproporsjoner. Regissert av Die Hard-mesteren John McTiernan

Ronin (1998)
— Ran, biljakter og Robert De Niro. Neida, det er ikke Heat, det er en John Frankenheimer-regissert film om en gjeng eks-agenter og leiesoldater som slår seg sammen for å gjøre det ultimate brekket. David Mamet (Glengarry Glen Ross) har skrevet manus, og det er alene grunn nok til å se filmen.

Red Riding Trilogy (2009)
— Tre engelske filmer som er basert på David Peace sine tre bøker om seriemorderen The Yorkshire Ripper. Grim engelsk sosialrealisme i kombinasjon med detektivdrama og Nattsvermeren-aktig seriemorderskrekk. Aldeles fantastisk underholdning for krimfans.