Sean Penn vinner Oscar, Ben Affleck drar til Iran, Uma Thurman hevner, og danskene utkonkurrerer Max Manus. Her er ny runde Netflix-tips.
I dag har vi samlet opp fem Netfix-filmer fra 2000-tallet, alle sammen verdt å få med seg. Husk også å sjekke de andre Netflix-tipsene våre, de ligger samlet nederst i saken. PS: Jeg tror alle disse er tilgjengelige på norske Netflix, men si fra i kommentarfeltet om det ikke stemmer.
Det er uansett verdt å sjekke ut Mediahint (gratis, enkel) eller Unblock-US ($5 mnd, litt mer avansert, men veldig praktisk) for å få tilgang på amerikansk Netflix-arkiv, som er mye bredere enn det norske.
Mystic River (2003)
— Knallsterk thriller om dramatiske hendelser i et nabolag i Boston. Sean Penn, Kevin Bacon og Tim Robbins spiller barndomskameratene som ble utsatt for en grufull kidnapping i barndommen, og i voksen alder lever de hver sine liv som butikkeier, politimann og havnearbeider. Helt frem til datteren til Sean Penn blir drept, og Kevin Bacon skal etterforske. Og hvorfor hadde Tim Robbins blod på hendene da han kom hjem den dagen? Regissert av Clint Eastwood, manus av Brian Helgeland (L.A. Confidential) og basert på bok av Dennis Lehane, det blir knapt bedre enn dette. Båe Tim Robbins og Sean Penn vant Oscar for sine roller i Mystic River.
Argo (2012)
— Ben Affleck spiller CIA-agenten som drar til Teheran i Iran for å få ut en gjeng amerikanske diplomater som gjemmer seg på den canadiske ambassaden. Vi snakker 1980, i kjølvannet av Ayatollah Khomeinis revolusjon. Ben Affleck er undercover som filmprodusent av sciencefiction-innspillingen Argo, må vite. Sinnssykt spennende, bra manus, kanonbra skuespillere og lekkert filmet.
Les også: Ben Affleck fullfører hattrick som regissør
Flammen & Citronen (2008)
— Mens Norge laget Max Manus, som var en helt ok film om andre verdenskrig, gjorde Mads Mikkelsen og danskene den hardtslående Flammen & Citronen. To motstandsmenn under andre verdenskrig, hvor den ene var rødhåret og den andre pottesur hele tiden. Derav kallenavnene Flammen og Citronen. Personlig drama, drøy krigsfortelling, og europeisk film på sitt aller beste. Anbefales tungt om man liker filmer fra WWII.
Der Untergang (2004)
— Selvete Adolf Hitler har forskanset seg i bunkeren i Berlin i 1945, og er mildt sagt lite begeistret for hvordan krigen går. Så da må hans ansatte tåle den ene utskjellingen etter den andre, mens bombingen og de allierte kommer stadig nærere. Dårlig stemning! PS: Ikke se denne dersom du var på julebord i går og tok to akevitt for mye på slutten av kvelden. Det er ganske hard kost, spesielt scenen med Goebbels og ungene hans.
Kill Bill vol 1&2 (2003/2004)
— Uma Thurman, altså. For en enormt undervurdert skuespiller. I Quentin Tarantino-filmen Kill Bill spiller hun The Bride, som skal hevne seg på Bill etter en drøy massakre i bryllupet hennes. Det bruker hun timevis og to filmer på, men underveis får du en rekke ikoniske Tarantino-scener, solid innsats fra folk som Michael Madsen, Lucy Lui, Daryl Hannah og David Carradine.
Her er alle våre Netflix-tips, på rad og rekke. Klikk og let og nyt!
Del 1: Blant annet en moderne fjellklassiker
Del 2: Tom Cruise og Michael Connelly med flere
Del 3: Hillbillies og undercoverpurk
Del 4: Paranoid Gene Hackman og Kevin Costner i storform
Del 5: George Clooney stopper terror i Midtøsten og Ben Affleck raner banker i Boston
Del 6: James Gandolfini rocker generaluniform
Netflix og HBO, 90-tallsfilmer du bør se igjen
5 dokumentarer som er verdt å sjekke ut
Netflix-tips: sjakk matt! 3 sjakk dokumentarer som er verdt å se