Netflix: 5 filmer du bør sjekke ut – del 8

912891P01R0Sean Connery, Liv Ullmann, Jeremy Renner, George Clooney og Ice Cube er blant aktørene når vi anbefaler krigsfilmer fra Netflix-arkivet.

Vi fortsetter vår serie med Netflix-anbefalinger, og i dag har vi plukket frem 5 krigsfilmer fra strømmetjenestens voksende arkiv. Lenker direkte til Netflix på tittelen, samtlige filmer er tilgjengelig hos den norske Netflix-filialen, og helt nederst finner du lenker til alle våre Netflix-tips. God film, folkens!

A Bridge Too Far (1977)
— Tidenes mest undervurderte krigsfilm? Handler om Operation Garden Market, det mislykkede allierte forsøket på å bryte gjennom tyske frontlinjer i Belgia. Den rake motsetning til Operation D-Day. Enormt stjernespekket, med Sean Connery, Elliott Gould, James Caan, Michael Caine, Gene Hackman, Anthony Hopkins og Liv Ullmann i store og små roller, men de overskinner ikke dramaet og den actionfylte handlingen.

Black Hawk Down (2001)
— Basert på Mark Bowden, en av klodens skarpeste journalister og forfattere, sin bok om det mislykkede amerikanske forsøket på å fange en somalisk krigsherre i Mogadishu. Intenst, voldelig, heftig og lekkert closeup-filmet, dette er en av de mest heseblesende filmene du finner på Netflix. Tom Sizemore ruver, regissør Ridley Scott i toppform.

Rambo (2008)
— Fjerde film i serien er en overraskende kul actionfilm om vår mann John Rambo, som bidrar til å hente noen amerikanske fanger dypt inne i militærregimet Burma. Gritty stemning, Sylvester Stallone som grinete gammel versjon av den legendariske krigshelten, og halvannen time med old school krigsaction. Selv om det strengt tatt ikke er en krig da, men dere skjønner.

Three Kings (1999)
— Yeah! Ice Cube, George Clooney og Mark Wahlberg er kanonkul trio i denne filmen om amerikanske soldater som skal finne og stikke av med en skatt i Irak. Dokuaktig filmet, tilsynelatende forut for sin tid, og en klassisk heist-film satt i overraskende setting. Regissert av 90-talls indiefilmprinsen David O. Russell, som laget Spanking The Monkey og Flirting With Disaster.

The Hurt Locker (2008)
— Kathryn Bigelow på regi, Jeremy Renner i hovedrollen som den amerikanske soldaten som detonerer bomber og forskjellige sprengningsinstallasjoner i Irak. Drama av ypperste klasse, Oscar-vinner, krigsfilm på sitt grusomste og mest fengslende, rett og slett en film du må se.

Her er alle våre Netflix-tips, på rad og rekke. Klikk og let og nyt!

Del 1: Blant annet en moderne fjellklassiker

Del 2: Tom Cruise og Michael Connelly med flere

Del 3: Hillbillies og undercoverpurk

Del 4: Paranoid Gene Hackman og Kevin Costner i storform

Del 5: George Clooney stopper terror i Midtøsten og Ben Affleck raner banker i Boston

Del 6: James Gandolfini rocker generaluniform

Del 7: Sean Connery i Boston-krim, Ben Affleck vinner Oscar i Iran

Netflix og HBO, 90-tallsfilmer du bør se igjen

 

5 serier hos Netflix

5 dokumentarer som er verdt å sjekke ut

Netflix-tips: sjakk matt! 3 sjakk dokumentarer som er verdt å se