Netflix: 5 filmer du bør sjekke – del 10

Tyske terrorraddiser, heftig Formel 1-spenning, Tom Hanks som hevner OG symbolprofessor, Oscar-vinnende mafiafilm fra Boston. Her er ny runde Netflix-tips.

NB: For alle våre Netflix-tips, sjekk under disse fem filmene. Der er det haugevis med lenker til tidligere tipsartikler.

Rush (2013)
— Du trenger ikke engang ha lappen for å digge denne vanvittig kule og underholdende filmen om Formel 1-sirkuset på 70-tallet. Daniel Brühl og Chris Hemsworth spiller Niki Lauda og James Hunt, to konkurrerende sjåfører som hater hverandre og er avhengig av hverandres konkurranse. Dramatiske bilscener, kul musikk, menneskelig drama og morsomt manus i flott miks.

Da Vinci-koden (2006)
— Det var et tidspunkt på midten av 2000-tallet da mange hadde Da Vinci-koden så altfor langt oppi halsen. Et knapt tiår senere er det en fornøyelse å se denne lettbente og fornøyelige filmatiseringen av Dan Browns megaselgende roman om konspirasjoner, historie, hemmelige koder og professor Robert Langdon. Og så kan vi le litt av høret til Tom Hanks, selvsagt.

The Departed (2006)
— Mark Wahlberg, Martin Sheen, Matt Damon og Jack Nicholson i denne Boston-mafiafilmen, basert på Hong Kong-filmene Infernal Affairs og løselig  inspirert av den notoriske gangsteren Whitey Bulger.
Les også: vår krimguide til Boston

The Baader-Meinhof Complex (2008)
— Her i redaksjonen er vi veldig glad i filmer om europeiske raddiser som blir terrorister, enten det er miniserien Carlos, bøkene om Blekingegadebanden eller denne filmen om Andreas Baader, Ulrike Meinhof og deres blodrøde gjeng i Rote Arme Fraktion. Strålende historiefortelling fra første fatae demonstrasjon, mot den iranske Shah-en i Berlin, om en fascinerende politisk bevegelse, krydret med attentat, forhold, krangling og krim.

Road To Perdition (2002)
— Litt glemt krimgodbit fra tidlig 2000.tall, med Tom Hanks som mafiamannen som sammen med sønnen skal hevne drapet på familien deres. Glitrende regissert av Sam Mendes, basert på en tegneserie, og med Daniel Craig og Jude Law i gode roller.

Her er resten av våre Netflix-tips:

Del 1: Blant annet en moderne fjellklassiker

Del 2: Tom Cruise og Michael Connelly med flere

Del 3: Hillbillies og undercoverpurk

Del 4: Paranoid Gene Hackman og Kevin Costner i storform

Del 5: George Clooney stopper terror i Midtøsten og Ben Affleck raner banker i Boston

Del 6: James Gandolfini rocker generaluniform

Del 7: Sean Connery i Boston-krim, Ben Affleck vinner Oscar i Iran

Del 8: Liv Ullmann med Sean Connery og tre konger i krig

Del 9: Svarte dresser og korrupt Denzel

Netflix og HBO, 90-tallsfilmer du bør se igjen

5 serier hos Netflix

5 dokumentarer som er verdt å sjekke ut

Netflix-tips: sjakk matt! 3 sjakk dokumentarer som er verdt å se