Netflix: 5 filmer du bør sjekke ut – DEL 1

Hva skjer hos Netflix? Vi gir deg fem anbefalinger fra streaming-tjenesten.

Her i OP-5 har vi hatt abonnement
Netflix noen måneder, men har ikke fått så mye bruk for tjenesten. Enten mangler nyheter eller sesonger, eller så har man filmene stående på Blu-ray i biblioteket.

Les også: 5 TV-SERIER fra Netflix du bør sjekke ut

Men vi setter pris på initiativet og er jo generelt ganske positive, så vi blir kunder en stund til mens vi venter på at Netflix skal utvide katalogen.

I mellomtiden skal vi se hva vi finner av godbiter hos Netflix. Her er fem filmer du bør sjekke ut dersom du har Netflix-abonnement:

(PS: siden noen spurte om det, denne saken er IKKE sponset av Netflix.)

North Face (2008)
— Neida, det handler ikke om den amerikanske klesprodusenten, men om noen vaskekte tyske helter. For Nordwand, som er originaltittelen, er en briljant tysk spenningsfilm om bestigning av det legendariske fjellet Eiger. Plottet: i 1936 rømmer to joviale gutter fra den tyske hæren for å klatre Eiger via nordveggen, samtidig prøver to nazisympatiserende karer på den samme toppen. En av tidenes fjellfilmer.

Narc (2002)
— Den paranoide undercover-filmen Narc feirer ti år, men holder seg som bare det. Mørk, ekkel, creepy og lurvete. Ray Liotta og Jason Patric i hovedrollene, og regissør Joe Carnahan jobber for tiden med å filmatisere Mark Bowdens Killing Pablo og James Ellroys White Jazz.

Memento (2000)
— Guy Pearce kom rett fra gjennomburddsrollen i L.A. Confidential, og regissør Christopher Nolan fikk sitt gjennombrudd. Memento er akkurat så koko som man kan forvente av en regissør som senere triumferte med Batman-trilogien, Insomnia og Inception. Drap, mystiske tatoveringer, skumle skurker…og alt går baklengs.

The Constant Gardener (2005)
— Undervurdert filmatisering av OP-5-helten John le Carré sin bok om den mektige legeindustrien og deres brutale fremferd i Afrika. Ralph Fiennes spiller den britiske diplomaten Joseph Quayle, som setter ut på en livsfarlig etterforskning i Kenya etter hans kone blir drept. Flott blanding av spenning, spionasje, krim og politikk.

In Bruges (2008)
— Regissør Martin McDonagh er for tiden aktuell med Seven Psycopaths, men sjekk absolutt ut hans bekmørke og supermorsomme krimdrama In Bruges. Og etter du har sett Ralph Fiennes som trist diplomat i The Constant Gardener, kan du se ham som det motsatte her: brutal gangstersjef.

Har du stalltips fra Netflix? Kjør på i kommentarfeltet.