Netflix: 5 filmer du bør sjekke ut – DEL 2

haywireVisstnok skal 150.000 nordmenn ha fått seg Netflix-abonnement. Her er 5 tips til filmer du bør sjekke om du er kunde.

Ikke fornøyd med TV-programmet for dagen? Forrige gang vi laget en sak med anbefalinger fra Netflix, fikk vi tusen på tusen av klikk, så vi gjentar suksessen og gir deg fem tips til filmer du kan sjekke hos den nye nettbutikken.

Sjekk del 1 med de fem første anbefalingene her

PS: Jeg har installert Mediahint, en add-on som gjør at man får det amerikanske arkivet til Netflix. Anbefales, last det ned og installer her, tar to minutter.

Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011)
— Den fjerde og foreløpig siste filmen i sagaen om Ethan Hunt, den superhemmelige agenten som løser de umulige oppgavene. I Ghost Protocol får vi fantastiske scener fra Moskva og Dubai, og actionsekvenser få andre filmer er i stand til å levere. Plottet er som vanlig over-the-top, men i god M:I-ånd er det slick, sexy action og spioneventyr av ypperste klasse. Heseblesende og underholdende, og med Tom Cruise, Jeremy Renner og Paula Patton i toppform.
Les OP-5 sin kinoomtale av Mission:Impossible – Ghost Protocol

The Lincoln Lawyer (2011)
— Matthew McConaughey spiller Mickey Haller, den kyniske og effektive advokaten som har en Lincoln-bil som kontor. Filmen er basert på Michael Connellys bok av samme navn, og er en vellykket filmatisering av Connellys jus/krim-univers fra Los Angeles. The Lincoln Lawyer er definitivt noe for de av dere som elsker John Grisham-filmatiseringer, og hvem gjør ikke det?

The Sum Of All Fears (2002)
— Nå som Gone Baby Gone, The Town og Operasjon Argo har gjort Ben Affleck til en kredibel og respektert kar i Hollywood, er det på tide å se tilbake på hans karriere. Mye rart, det må sies. Alle trodde han skulle bli den nye actionhelten som Jack Ryan, mens det var kompisen Matt Damon som stjal den tittelen med sin Jason Bourne. Likevel er det verdt å se Affleck i rollen han overtok fra Harrison Ford, for det er god spionunderholdning en sen videokveld.

Haywire (2012)
— Denne fiffige spionfilmen fra i fjor fikk middels med oppmerksomhet, men er en liten skjult perle. Gina Carano spiller Mallory Kane, som jobber for et firma som tar seg av “operasjoner”, noe som i praksis vil si hemmelige drap, overvåking og alt man egentlig forventer at CIA skal ta seg av. Når sjefen hennes, spilt av Ewan McGregor, begynner å drive butikk i butikken, blir det komplett kaos, som spilles ut på en intens, spennende måte. Lekkert regissert av Steven Soderbergh, og bonus for damene med Channing Tatum i en av rollene.

Escape From Alcatraz (1979)
— Tittelen sier vel det meste, det handler om at Clint Eastwood skal flykte fra det beryktede fengslet Alcatraz utenfor San Francisco. Regissert av Don Siegel, som også laget Dirty Harry med Eastwood, og med Patrick McGoohan, kulthelten fra The Prisoner, i en herlig rolle som ond/skeptisk fengselsdirektør. 70-tallsklassiker.