Netflix: 5 serier du bør sjekke ut

De har kanskje ikke helt kommet i mål med utvalget, men vi har funnet 5 TV-serier hos Netflix som er verdt å bruke vinterkvelder på.

Her om dagen anbefalte vi
5 filmer fra katalogen til den norske filialen av Netflix. Det ble overraskende godt mottatt, i hvert fall fikk vi voldsomt mange klikk, så vi kjører på med en ny runde.

Les mer: 5 filmer hos Netflix du bør sjekke ut

Denne gangen er det TV-serier. Det er ikke til å legge skjul på at Netflix så langt har et utvalg som tilsvarer videohjørnet hos en gjennomsnittlig bensinstasjon på 80-tallet, men om man leter litt finnes det mye gull å ta tak på mørke vinterkvelder.

Eller rettere sagt: vi har letet så du slipper. Her er 5 serier fra Netflix som kommer varmt anbefalt fra OP-5, totalt usponset:

The Hour (2011) – sesong 1
— Tenk deg Mad Men lagt til England på 50-tallet, og reklamebransjen er byttet ut med mediebransjen? Nærmere bestemt et BBC i rivende utvikling, både internt – fra kongekanal til verdens beste nyhetstjeneste – og eksternt som en viktig aktør i nyhetsbildet rundtom i verden. Superspennende, velskrevet, elegant og med Ben Whishaw fra Skyfall sammen med McNulty fra The Wire.
Les mer: The Hour er tilbake!

Sherlock (2010) – sesong 1
— Benedict Cumberbatch og Martin Freeman som Sherlock Holmes og Dr. Watson, men oppdatert til vår tid. Det betyr ikke at Holmes sin magiske eksentrisme er tapt, heller tvert om. Cumberbatch er sannsynligvis tidenes beste Holmes.
Les mer: 5 grunner til at du bør se på Sherlock i kveld

Twin Peaks (1990) – sesong 1 og 2
— David Lynch sin legendariske serie fra 90-tallet, hvor vi blir med i småbyjakten på den drepte college-skjønnheten Laura Palmer. Mystisk, underlig, surrealistisk og av og til bare rart, men alltid fengslende. Best i starten, men verdt å se til sesong 2 er rundet.

Luther (2010) – sesong 1
— Idris Elba er en mektig detektiv i en mørk sjel når han spilelr Luther, tittelkarakteren i denne litt undervurderte BBC-serien. Plottet i Luther veksler mellom privatliv (rotete) og jobb (beintøft, men givende), og scenene med Idris Elba og nemesisen Alice Morgan minner meg aller mest om Sin City. Karikert, storslagent, vakkert og skummelt, altså. Sjekk også sesong 2 på DVD.
Les mer: ny serie med superbonus, nemlig han fra The Wire

Criminal Justice (2008) – sesong 1
— Igjen møter vi Ben Whishaw, men denne gangen er han litt mindre eplekjekk enn i The Hour og Skyfall. han har nemlig landet i fengsel, og er ikke helt sikker om han er skyldig i å ha drept en date i ecstacy-rus. Så for å overleve i et beinhardt engelsk fengsel, må han støtte seg til cellekameraten Pete Posthletwaite (han fra The Usual Suspects, The Town og den andre (eller tredje?) Jurassic Park-filmen). Criminal Justice er hardcore fengselsdrama med et finstemt krimplott i midten.

Har du oppdaget noen serier å anbefale på Netflix? Kjør på i kommentarfeltet.