Noen tanker om S02E02 av Homeland


Advarer like så godt med en gang: her er det MEGASPOILERS after the jump. Men om du har sett episode 2 av Homeland, kjør på og les videre.

Aiaiai, her skjedde det mye i episode 2 av denne andre sesongen av Homeland. Jeg skal gå rett på sak, her er mine umiddelbare tanker:

— Digg intensitet både i D.C., Virginia (Langley/Pentagon) og Beirut. Samspillet mellom handlingen i de forskjellige byene er lekkert regissert.

— Jeg liker utviklingen i Visepresident Walden sin karakter. Hans fortid som CIA-direktør kommer til å bli viktig, tror jeg, og spillet mellom hans kone og Jessica Brody er spennnende.

— Carrie er fremdeles seriens bærende karakter, og intensiteten hennes bærer scene etter scene. Øyeblikket da hun og Saul er på taket i Beirut, etter hennes minibreakdown,  og hun overbeviser Saul, er et av høydepunktene i andre sesong så langt.

— Briljant avslutning. Da Saul satt alene med vesken og PC-en, trodde jeg et øyeblikk at han skulle bli drept eller noe. At noe viktig skulle skje var åpenbart, men det var ikke før han fant minnepinnen/brikken at jeg tenkte at det kunne være Brodys selvmordsfilm. Herre min hatt, hva skjer i åpningen av episode 3? Klarer ikke se det for meg i det hele tatt.

— God spenning rundt Abu Nazirs plutselige opptreden i Beirut.

— Når det er sagt, har jeg noen kraftige innvendinger mot lettvinthet i denne episoden. Nærmere bestemt tre punkter:

— 1) Dersom jeg var en av verdens mest ettersøkte terrorister, hadde ikke Rue Hamra (…eller Hamra STREET, som de idiotisk nok kaller det. Ingen kaller det Hamra Street når de jobber i Beirut. Sorry, Saul) vært stedet jeg stormet inn med mine henchmen som ryddet gatene og skapt oppstyr. Abu Nazir kunne like så godt valset inn på Times Square med et selvmordsbelte og spurt etter The Naked Cowboy, det hadde ikke blitt lagt mer merke til. Rue Hamra ligger riktignok forsåvidt i den muslimske delen av Beirut og på riktig side av green line, men det er en turist/backpackergate med hoteller og kafeer og massevis av folk, ikke et sted man gjør hemmelige møter med to maskingeværbevæpnede bilder foran seg. Vi snakker ikke hardcore Hizbollah-styrt område, som det finnes nok av i Libanon. Og som Aslak skrev til meg i en SMS: “Det så faen meg ut som Mogadishu”.

— 2) Og siden vi er inne på Beirut, så kunne location-jakterne til Showtime anstrengt seg litt mer for å få det til å se ut som Carrie og Saul og Abu Nazir faktisk er i Beirut. Nå ser det ut som en-hvilken-som-helst-by i Midt-Østen, de har ikke engang giddet å klippe inn bilder av Martyrplassen eller Pigeons Rock eller strandpromenaden eller American University of Beirut eller andre steder som gjør at man får følelsen av å være i byen.

— 3) Jeg kan ikke så mye om sikkerhet i Pentagon, men jeg innbiller meg at Brody ikke hadde fått med seg en mobiltelefon inn i the situation room mens de er live i jakten på en av verdens drøyeste terrorister? Ingen ransaking, ingen metaldetektor eller noe? Og jeg antar at man i Pentagon registrerer mobiltrafikk inn og ut i det innerste av det hemmelige? Regner med at den SMS-en brody sendte dukker opp senere i serien. Uansett håpløst lettvint.

Puh, det var dagens rant om Homeland. Hva er dine tanker om episoden, enig/uenig eller andre innspill? Gå bananas i kommentarfeltet.