Noen TV-tips for søndagen

We Own the Night movie image Eva Mendes
Yes, søndag! I kveld kan du se Eva Mendes på TV-en din. Pluss dokumentarer om kjernevåpen og konsentrasjonsleirer, og fortsettelsen på Palme-dramaet til SVT.

Jada, da er det søndag igjen, og det betyr TV-titting til den store gullmedaljen. Her er våre anbefalinger for kvelden:

Romernas koncentrationsläger på SVT kl 18:00
— Denne dokumentaren om hvordan romfolket ble internert i konsentrasjonsleirer i Frankrike under andre verdenskrig virker veldig interessant. SVT forklarer “Ett koncentrationsläger i Frankrike, Montreuil-Bellay, jämnades med marken efter andra världskriget. Det kollektiva minnet hade låtit det falla i glömska, men för två år sedan återupptäcktes resterna.”

Mistanken på TV 2 Zebra kl 21:00
— Mistanken heter egentlig The Pledge, og har Jack Nicholson i hovedrollen som politimannen Jerry Black. Jeg husker at jeg så og likte filmen da den ble sluppet i 2001, får ta Get-boksen på opptak så jeg får sjekket om den fremdeles holder nivå.

En pilgrims död på SVT1 kl 21:00
— Tredje episode i den svenske miniserien om drapet på Olof Palme. Litt historiefortelling, litt fiksjon, og av og til veldig spennende. Litt underlig sexfokus her og der, og andre episode var svakere enn premieren, men vi satser på at det tar seg opp i dag.

We Own The Night på NRK3 kl 21:15
— Joaquin Phoenix og Mark Wahlberg er to brødre som på forskjellig vis har kontakt med en brutal russisk narkokonge. Det vil si: en av dem driver lyssky nattklubb, den andre er politi som skal fakke russeren. We Own The Night skrev seg aldri inn i historien som en stor film, men er en finfin mafiafilm å hvilke øynene på en søndags kveld. PS: Eva Mendes og Robert Duvall er også med, og det er jo alene grunn nok til å se filmen.

Iran och bomben på SVT2 kl 22:10
— Dokumentar om Iran og hvorvidt de har skaffet seg kjernevåpen. Interessant å se en moderne dekning av det gamle perserriket etter Ben Afflecks Oscar-nominerte Operasjon Argo. Alle dokumentarer fra Midt-Østen er interessante, så dermed denne også.

Mysteriet i Bletchley på NRK1 kl 00:05
— Andre episode av serien om fire kvinner som har bakgrunn i den britiske etterretningen under andre verdenskrig, og bruker kunnskapen til å jage en morder. Første episode var underholdende og spennende.