Ny HBO-serie: Se første smakebit fra True Detective


Vi må vente helt til januar for å se HBO-serien True Detective, men allerede nå gir traileren et godt inntrykk av hva vi kan forvente. Sjekk den her hos oss!

Utgangspunktet er som følger: HBO har laget en serie som heter True Detective, Woody Harrelson og bariskongen Matthew McConaughey spiller politimenn, en seriemorder herjer i Louisianna, vi følge dem via flere tidslinjer som strekker seg over 17 år.

Av traileren kan vi spekulere oss frem til følgende:

True Detective blir en klassisk detektivduoserie, med McConnaughey og Harrelson som seriens tydelige hovedkarakterer.
— De jakter på en eller flere drapsmenn som åpenbart er skrudd i knollen, litt Hannibal-aktig? Her har serieskaperene gått hardt inn for at slike som meg skal bruke ord som “bekmørk” i kombinasjon med “sørstat”.
— Det blir mye fokus på skabbete hillbilly-estetikk, meth-fucked folk som danser til lyden av sin egen skygge og folk som går barbeint i sumpen. Jeg får litt vibber av den Osvar-nominerte New Orleans-filmen Beasts Of The Southern Wild.
— Matthew og Woody tar åpenbart NO SHIT fra folk, siden de referer til seg selv som bad men som skal stoppe andre bad men.
— Dialogen er knapp og beinhard. Den er både lettparodiert og enormt lovende.
— Jeg er litt skeptisk til at serien kanskje prøver litt for hardt å bli det nye kule, den nye vinen, årets beste moonshine eller hva du vil kalle det. Slik som Boardwalk Empire var i starten, litt for åpenbart forsøk på å skape en arvtaker til The Sopranos og Deadwood i Atlantic City.
— Men det kan også bli det storslagne, skitne sørstatskrimeposet som James Lee Burke representerer i bokform, og som sjelden har blitt overført til film/TV.
— Digger den stars-and-stripes strippedrakten vi får et glimt av mot slutten.
— Har jeg troen etter denne traileren? Ja, entusiasmen min for hovedrolleinnehaverne og den lekre HBO-sigaturen stikker dypt, så her lar jeg meg rive med.
— Hva tenker du om traileren? Sjekk selv og kommentér i feltet under.