Nye serier hos Netflix, mye digg


Sjekk her, Netflix har rullet ut en haug med serier i sin norske avdeling. Og gjett hva? Det er mye kult man bør sjekke ut.

Utvalget i den norske filialen av Netflix vokser stadig, selv om det er store mangler sammenlignet med det originale amerikanske biblioteket (spesielt dokumentar er enormt mye bedre i Netflix US).

Men highfive til Netflix for at de til stadighet kjører opp utvalget, og i dag kom melding om at de har utvidet med en rekke serier. Vi er ikke så interessert i bilserien Top Gear, men utover det er det mye snadder her. Sjekk bare her, med lenker til det vi eventuelt har skrevet om serien. PS: Dersom du har sett noen av seriene, fyll gjerne på med omtaler/anbefalinger/avbefalinger i kommentarfeltet.

Top of the Lake
— Strålende newzealandsk krimdrama, eller som vi kalte det: Der ingen skulle tru at nokon kunne by møter Twin Peaks.

Sherlock sesong 2
— Vi ble umiddelbart begeistret for denne Sherlock-serien, og ga deg 5 grunner til å se første sesong.

Luther sesong 2-3
— Idris Elba var først kjent som Stringer Bell i The Wire, så ble han John Luther i sin egen serie. Mørk og digg London-krim, mener vi.

Orphan Black sesong 1
— Kul beskrivelse på IMDB, med karakter 8.4: “A streetwise hustler is pulled into a compelling conspiracy after witnessing the suicide of a girl who looks just like her.”

A Young Doctor’s Notebook & Other Stories sesong 1
— Miniserie med Jon Hamm (Don Draper, vet du) og Daniel Radcliffe (Harry Potter), om en lege som kommer til en russisk landsby på tidlig 1900-tall. 8.0 på IMDB. “In the early 20th century, a young doctor arrives in a small Russian village around the time of the Russian Revolution to work in the local hospital.”

Doctor Who sesong 6
— Science-fiction. Har ikke sett så mye på Doctor Who, men engelskmennene er gærne etter dette.

Extras
— Ricky Gervais på sitt beste, han spiller en frekk fyr i statistmiljøet. Rasende morsomt.

Call the Midwife sesong 1-2
— Serie om jordmødre i London på 50-tallet.

The Fear
— IMDB-karaktere er godkjente 7.3, og de omtaler serien slik: “A Brighton crime boss turned entrepreneur and the disintegration of a criminal mind.” Lovende.

Ripper Street sesong 1
— Denne har jeg lenge tenkt at jeg må sjekke. 8.1 hos IMDB, handling om London i etterdønningene av Jack The Ripper-drapene? Solgt!

Top Gear sesong 16-18
— Brautende engelskmenn som roper og slever og kjører bil.

Top Gear: Top Fails
— Samme som over, men med krasjing. Antar jeg fra tittelen.

Frozen Planet
— Dette er så bra som naturprogram kan bli. Visste du at programleder David Attenborough er den eneste som har vunnet TV-prisen BAFTA for programmer i svart/hvitt, farger, HD og 3D? Nå vet du det.

Frozen Planet: On Thin Ice
— Enda mer Attenborough? Don’t mind if I do!