Stonerkrim, buddy-komedie og narkothriller

Hva gjør Bryan Cranston med dollarsmil og privatfly? Inflitrerer Pablo Escobars kokaimperium, selvsagt! Vi har sett Inherent Vice, The Nice Guys og The Inflitrator, og anbefaler to av dem.

Så mange serier man må få sett, så mange filmer som skyves urettferdig på sidelinjen. I forrige uke tok jeg et røsk på krim- og spenningsfronten, og så tre filmer jeg av forskjellige grunner ikke har fått sett ennå.

Inherent Vice
https://youtu.be/wZfs22E7JmI
— FIlmatisering av Thomas Pyncheons The Big Lebowski-aktige krim om en stonerdetektiv i Los Angeles. Morsomt, tåkete, utflytende og Joaquin Phoenix i herlig hovedrolle som Larry «Doc» Sportello. Knallbra cast med Josh Brolin, Reese Witherspoon og Owen Wilson i outrerte roller.
Verdt å se: Definitivt
For deg som: liker Drugstore Cowboys, The Big Lebowski og Nobel-verdige forfattere som skriver den kuleste, steineste krimen.
Sett hvor? Leide på iTunes US, men også tilgjengelig på Sumo, Netflix, SF anytime og hos en rekke andre. Sjekk med Filmgrail-appen.

Les også: Inherent Vice – Mystisk forfatter skriver morsom krim

The Nice Cuys
https://youtu.be/tyR-UqRom-c
— Russell Crowe og Ryan Gosling som ufrivillig etterforskerduo, skrevet av Dødelig våpen-geniet Shane Black. Tidvis ganske morsomt, men totalt sett litt skuffende historie om en død pornostjerne, en mistenkelig statsadvokat, en pike på rømmen og torpedoer med gener for vold i alle situasjoner. Onelinerne sitter ikke helt, historien finner ikke helt balansen mellom krim noir, buddy-komedie og L.A.-thriller, og Crowe og Gosling blir litt for ukarismatiske.
Verdt å se: Nja, en dag du er tom for Quarry-episoder, og har sett The Last Boyscout på maks volum så mange ganger at du får kjeft av naboen. Kanskje da.
For deg som: synes L.A. Confidential ble litt for serriøs.
Leide på iTunes US, også tilgjengelig på norsk iTunes, Get filmleie, altibox, plejmo, Google Play og en haug andre tilbydere. Sjekk med FIlmgrail-appen.

The Inflitrator
https://youtu.be/N7_M4hjXW1I
— Bryan Cranston aka Walter White som Robert Mazur, en U.S. Custom-agent som går undercover for å avsløre koblinger mellom amerikanske banker og Pablo Escobars kokaimperium. Strålende lekkert laget, Cranston og partner John Leguizamo leverer spill fra øverste Hollywood-hylle, og historien er detaljert og noenlunde nøkternt fortalt.
Verdt å se: Ja, helt klart.
For deg som: digget Narcos selv om du vet at mye der ikke er sant, ofte nevner Blow som oversett film, mener Miami Vice-rebooten er undervurdert og savner Bryan Cranston hvert våkne sekund av livet ditt.
Leide på iTunes US, også tilgjengelig på norsk iTunes, altibox og Google Play. Sjekk med Filmgrail-appen.