Oliver Stone lager… TI DOKUMENTARER!


Han har gjort mye rart, men Oliver Stone er også et mørkt geni. Nå lager han TI dokumentarfilmer, og blant annet forsøke å forstå en eks-president. Gjett hvem da?

Oliver Stone har akkurat sendt Savages på kino, i hvert fall her i Norge, men er snart klar med sitt nye prosjekt. Det blir en dokumentarserie på ti episoder for TV, med den grandiose og oliverstoneske tittelen Oliver Stone’s Untold History of the United States.

Ikke bare lover Oliver Stone med eget navn å fortelle USAs historie, han flesker til og påstår via tittelen at dette er historier som ikke er fortalt, ja kanskje til og med litt undertrykt, sikkert av konspiratoriske myndigheter.

Det er hvert fall det jeg håper Oliver Stone skal gjøre, få tilbake den halvparanoide, insisterende edgen han hadde på JFK (Kevin Costner!) og Salvador (James goddamn WOODS!) og Born On The 4th Of July (Tom Cruise, undervurdert. Kom igjen!). Eller den Oliver Stone som dro til Colombia for å snorte kola med mafiaen for å sikre seg autensitet til Scarface-manuset.

Oliver Stone lager Don Winslow-film

Jeg drømmer hvert fall om noe slikt. Stone fortalte nylig til et knippe amerikanske journalister at han snart er ferdig med serien.
– Jeg har levert fra meg syv episoder, nummer åtte er snart ferdig, og ni og ti er fremdeles i produksjon. Når du ser en time, forstår du hvilket arbeid som går inn i dette. Det er som ti filmer, sier Stone til Entertainment Weekly. Les hele saken her

Oliver Stones storhetstid…kan det bli bedre?

Videre forteller Stone at han først tenkte å lage en film om atombombefrykten fra sin oppvekst, og at en av filmene handler om atombombingen av Japan under andre verdenskrig. Videre skal George W. Bush under lupen, ikke for å henge ham ut, men for å prøve å forstå hvorfor amerikanerne valgte ham på nytt “etter hva han hadde gjort”.

Spennende? Veldig. Tror jommen jeg skal finne frem JFK og ta en runde med den mens jeg venter.